Close

23 Μαΐου 2019

“Όποια κίνηση κάνουμε είναι κοστολογημένη, γι’ αυτό η οικονομία μας αναβαθμίζεται διαρκώς”

Τηλεοπτική συνέντευξη  στην εκπομπή του Blue Sky  Παρεμβάσεις με τον Άκη Παυλόπουλο

21.05.2019

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης:

Για το δίλλημα των εκλογών

«Την ερχόμενη Κυριακή, όπως είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, το δίλλημα των εκλογών είναι ή ψήφος εμπιστοσύνης στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ,  μια πολιτική που έχει να κάνει με το πως χειριστήκαμε την τριετία του μνημονίου, με τα μέτρα που υλοποιούμε από τον Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι και σήμερα, με το τελευταίο πακέτο μέτρων ελάφρυνσης που ψηφίστηκε, ή είναι μια εντολή για ακύρωση του συνόλου ή μέρους από όσα έχουμε καταφέρει».

 

Για τις κατηγορίες από την αντιπολίτευση για προεκλογική παροχολογία

«Το καλοκαίρι του 2015 αναγκαστήκαμε να δεχθούμε ένα τρίτο μνημόνιο για να μην υπάρξει grexit.  Δεσμευθήκαμε ότι σε τρία χρόνια θα βγούμε από το πρόγραμμα λιτότητας, υλοποιώντας το όσο λιγότερο επώδυνα γίνεται και πήγαμε σε εκλογές στις οποίες ο ελληνικός λαός μας έδωσε τη νίκη. Μετά το τέλος του μνημονίου, τον Αύγουστο του 2018, μη έχοντας τη μέγγενη της μνημονιακής επιτήρησης και έχοντας πολύ μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας, ακολουθήσαμε μια πολιτική ελάφρυνσης ανάλογη με τα δημοσιονομικά μας περιθώρια και στη βάση όσων έχουν συμφωνηθεί. Έτσι, υλοποιώντας τον Προϋπολογισμό, νοικοκυρεμένα, με έσοδα και έξοδα και χωρίς να γίνεται αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων, προχωρήσαμε σε μια σειρά μέτρων όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών, το επίδομα για το παιδί κλπ.

Στη συνέχεια, στο τέλος του α’ τρίμηνου του 2019, είδαμε ότι ο Προϋπολογισμός κάλυψε τους στόχους, και δημιουργήθηκε ένα περιθώριο. Με βάση αυτό το περιθώριο εξαγγείλαμε ένα πακέτο μέτρων ελάφρυνσης, την 13η σύνταξη, τη μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα, στην εστίαση και στην ενέργεια, τα οποία έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

Σε καμία περίπτωση δεν θα θέταμε -και δεν θα θέσουμε- εν αμφιβόλω την αξιοπιστία που κατέκτησε η χώρα μας και η οικονομία της με τις θυσίες του ελληνικού λαού και με τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όποια κίνηση κάνουμε είναι κοστολογημένη, για αυτό άλλωστε βγήκαμε στις αγορές και για αυτό η οικονομία μας αναβαθμίζεται διαρκώς».

Για την 13η σύνταξη

«Η αντιπολίτευση μιλάει απαξιωτικά για την 13η σύνταξη κάνοντας λόγο για «μικροποσά». Είναι φανερό πως κάποιοι δεν είναι σε θέση να καταλάβουν πως τα  200 ή 300 ή 400 ευρώ για κάποιους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, έχουν  αξία.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι αν δοθεί 13η σύνταξη είναι λαϊκισμός και ο ίδιος δεν θα μπορούσε ποτέ να προτείνει κάτι τέτοιο. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για 7ήμερη εργασία, για κόψιμο του δώρου Χριστουγέννων και κατάργηση του επιδόματος ανεργίας, για διοίκηση των δημόσιων νοσοκομείων από ιδιώτες. Είναι προφανές, ότι οι απόψεις του κ. Μητσοτάκη είναι βαθιά ακραίες νεοφιλελεύθερες, που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και όχι το κοινωνικό σύνολο».

Για το αποτέλεσμα των εκλογών

«Κοντός ψαλμός αλληλούια». Το σίγουρο είναι  πως αυτή τη στιγμή, από την μια πλευρά υπάρχει μια αδιάψευστη εικόνα με μαζικές, ανοικτές και αυθόρμητες εκδηλώσεις του κόσμου και από την άλλη, έχουμε ελεγχόμενες παρουσίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε κάθε περίπτωση, ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, στον οποίο έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, σε λίγες μέρες θα μιλήσει».

 

 

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: