Close

29 Μαΐου 2019

“Οι πολίτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στη δική μας κοινωνική πολιτική και στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό της ΝΔ”

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου

28.05.19

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης:

Για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

«Λάβαμε το μήνυμα, σεβόμαστε απόλυτα την λαϊκή ετυμηγορία, για αυτό τον λόγο το ίδιο βράδυ ο Πρωθυπουργός προκήρυξε πρόωρες εκλογές.

Κάναμε λάθη που κυρίως αφορούν την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα της επίλυσης των προβλημάτων, οφείλαμε να είμαστε πιο κοντά στον κόσμο ενώ πρέπει να εξεταστεί η αποτελεσματικότητα μας απέναντι στον επικοινωνιακό πόλεμο που δεχόμαστε όλα αυτά τα χρόνια.

Ο κύριος αποδέκτης της δυσαρέσκειας και του θυμού του κόσμου, δικαίως ή αδίκως, είναι πάντοτε  η εκάστοτε κυβέρνηση. Για παράδειγμα, το πολύ θετικό μέτρο της 13ης σύνταξης,  ο κόσμος δεν  το θεώρησε αρκετό σε σχέση με τις περικοπές που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης, ακόμα και αν αυτές έγιναν από τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ».

 

Για το δίλημμα των εθνικών εκλογών

«Οι πολίτες έχουν να επιλέξουν απέναντι στη δική μας κοινωνική πολιτική και στο ακραία νεοφιλελεύθερο σχέδιο της ΝΔ που ξεδιπλώνεται καθημερινά.

Ήδη σήμερα ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων υπονομεύει την ελληνική οικονομία, – μια ρύθμιση την οποία ψήφισε η ΝΔ προφανώς υποκριτικά όπως προκύπτει σήμερα-, ο κ. Στουρνάρας με τις δηλώσεις του για ιδιωτική ασφάλιση επανέφερε στο τραπέζι το ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ και ο κ. Στεφανίδης, στέλεχος της ΝΔ, έκανε μια απαράδεκτη ρατσιστική ανάρτηση για την κ. Κούνεβα. Φαίνεται πως λίγες μέρες μετά τη νίκη της ΝΔ, τα στελέχη της δεν μπορούν να κρατηθούν και αποκαλύπτουν τις πραγματικές τους προθέσεις και τη νοοτροπία τους.  Είμαστε βέβαιοι ότι ο ελληνικός λαός θα πράξει ανάλογα».