Close

20 Ιουνίου 2019

Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της, ο διεθνής παράγοντας συνηγορεί υπέρ της δικής μας θέσης

Ραδιοφωνική συνέντευξη Στο Κόκκινο στον δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη

21.06.2019

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης:

Για την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας

«Πάρα την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας, όπως είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, οι Έλληνες μπορούν να αισθάνονται απόλυτα ασφαλείς. Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της, κατάφερε τα προηγούμενα χρόνια να δημιουργήσει ένα δίκτυο ισχυρών συμμαχιών ως αποτέλεσμα της σωστής εξωτερικής πολιτικής που άσκησε τα τελευταία χρόνια. Ο διεθνής παράγοντας συνηγορεί υπέρ της δικής μας θέσης και της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατακρίνοντας την πολιτική της Άγκυρας. Θα περιμένουμε και σήμερα τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ελπίζουμε να υιοθετηθούν μέτρα κατά της Τουρκίας».

 

Για την σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ

«Οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη και των στελεχών της ΝΔ περί δραματοποίησης της κατάστασης για προεκλογικούς λογούς με την σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ μέσα στο Σαββατοκύριακο από τη μια και ή οι εκ των υστέρων δηλώσεις ότι η ΕΕ πρέπει να λάβει μέτρα κατά της Τουρκίας είναι ένα ακόμα δείγμα του δήθεν πατριωτισμού και της ανευθυνότητάς τους. Πρέπει επιτέλους να πάψουν παίζουν παιχνίδια εις βάρος της χώρας μας».

 

Για τις αντικρουόμενες δηλώσεις των στελεχών της ΝΔ

«Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Δ. Σταμάτης δήλωσε ότι είναι ανοιχτοί να επαναδιαπραγματευθούν τη Συμφωνία των Πρεσπών και από την άλλη ο τομεάρχης των Εξωτερικών της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος παραδέχθηκε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να αθετήσει τη δέσμευση για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα δώσει τελικά την 13η σύνταξη, την οποία χαρακτήριζε ως προεκλογικό επίδομα και λαϊκίστικο μέτρο, το οποίο ο ίδιος δεν θα στήριζε. Δεν βγάζει κανείς άκρη με τα στελέχη της ΝΔ, είναι μια στο καρφί και μια στο πέταλο και ό,τι πιάσουν, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που λένε αρνητικά πράγματα  για τους πολίτες τα οποία τις περισσότερες φορές προσπαθούν να κρύψουν. Σε αυτό τους βοηθάνε και κάποια ΜΜΕ που είτε τα προβάλλουν όπως θέλουν είτε αποσιωπούν ό,τι ενοχλεί τον κ. Μητσοτάκη».

 

Για το debate των πολιτικών αρχηγών

«Ο κ. Μητσοτάκης πριν λίγο καιρό είχε πει στη βουλή “ προκηρύξτε τώρα εθνικές εκλογές και θα κάνουμε όσα ντιμπέιτ θέλετε”. Δεν είναι κατανοητό λοιπόν γιατί ο κ. Μητσοτάκης, με τον αέρα νίκης που έχει από τις ευρωεκλογές, αρνείται να συμμετέχει στο ντιμπέιτ.

Ίσως επειδή θέλει να κρύψει όλα αυτά που λέει κατά καιρούς για επταήμερη εργασία, «ξεπερασμένο οκτάωρο», κατάργηση του κανόνα 1:1 και  επαναφορά του 1:5, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις  στον δημόσιο τομέα, κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων, του επιδόματος ανεργίας κλπ».

 

Για τη φορολογία στη μεσαία τάξη

«Ο κ. Μητσοτάκης που έχει ως προμετωπίδα στο πρόγραμμα του την υπόσχεση για μείωση της φορολογίας στα μεσαία στρώματα, χθες είπε ότι δεν προβλέπεται καμία μείωση των φόρων για το 2019 ενώ δεν αναφέρει από πού θα κάνει περικοπές  για να μπορέσει δώσει τις φοροελαφρύνσεις της τάξεως 1,5-1,7 δισ. ευρώ που υπόσχεται».

 

Για τον Τάκη Μπενά που έφυγε χθες βράδυ από τη ζωή.

«Ο Τάκης Μπενάς υπήρξε ένας αγωνιστής της Αριστεράς σε όλη του τη ζωή. Δεν σταμάτησε στιγμή να παλεύει για τα λαϊκά συμφέροντα. Ένας άνθρωπος με αγωνιστική πορεία, σεμνός, με κριτική σκέψη και ανανεωτικό πνεύμα. Θα αποτελεί παράδειγμα για τις νεότερες γενιές. Θα τον θυμόμαστε πάντα».

 

 

Ακούστε ολόκληρη την ραδιοφωνική συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί: