Close

1 Ιουλίου 2019

Όταν κάποιος σου επιτίθεται με μίσος, σε φοβάται πολύ…

Άρθρο στην ιστοσελίδα tvxs.gr

30.06.2019

Aν ανατρέξει κάνεις στα λεξικά της ελληνικής γλώσσας, «αλαζόνας είναι αυτός που έχει υπερβολική εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από τους άλλους.  Υπερόπτης είναι «το άτομο που πιστεύει ότι είναι ανώτερος από όλους και περιφρονεί τους γύρω του».

Για αυτά τα δυο, για αλαζονεία και υπεροψία, κατηγορούνται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από μερίδα των αντιπολιτευόμενων ΜΜΕ. Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, «εκτιμούν» ότι ακριβώς αυτού του είδους η συμπεριφορά, η αλαζονική, υπεροπτική  και επαρμένη, οδήγησε σε «αποξένωση» από τα λαϊκά και τα μεσαία στρώματα. Πρόσφατα προσέθεσαν τα υποτιθέμενα «μαζικά ρουσφέτια» με το «βόλεμα» συγγενών και φίλων.

Τι άλλο θα ακούσουμε λόγω της αγχώδους προσπάθειας ορισμένων ΜΜΕ να μας ταυτίσουν με  συμπεριφορές ξένες και αντίθετες με το DNA της Aριστεράς, ξένες και αντίθετες με την πραγματική συμπεριφορά μας. Τι άλλο θα ακούσουμε από τους «νόμιμους ιδιοκτήτες της χώρας»; Αυτοί που «ξεπλένουν» τους «άριστους» της ΝΔ, αυτοί που αγνοούν ότι δεν είμαστε εμείς οι «πορφυρογέννητοι», αυτοί που κάνουν πως δεν ξέρουν ότι (για παράδειγμα) ο Αλέξης Τσίπρας κατάγεται από το Αθαμάνιο Άρτας, ο Γιάννης Δραγασάκης από την Κρήτη, ότι ο Νάσος Ηλιόπουλος γεννήθηκε και μένει στα Πατήσια, εγώ γεννήθηκα στην Κεφαλονιά και μένω στο Γαλάτσι…  Αυτοί που «δεν θυμούνται» ότι άλλοι είναι αυτοί που είχαν περίβλεπτες θέσεις να τους «περιμένουν» μόλις αποφοιτήσουν, ενώ εμείς για να βρούμε μια δουλειά δίναμε καθημερινές μάχες για πολλές δεκαετίες, πάντα στον ιδιωτικό τομέα.. Αυτοί είναι που μας κουνούν απειλητικά το δάκτυλο.
Οφείλω να παραδεχτώ ότι η ανησυχία τους, ο λόγος που συνεχίζουν τις ακραίες, ψευδείς και συκοφαντικές επιθέσεις, με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι εξακολουθούν να φοβούνται πολύ ότι οι εκλογές της 7ης Ιουλίου δεν είναι δεδομένες! Όταν κάποιος σου επιτίθεται με μίσος και με ψεύδη, απλά σε φοβάται πολύ. Διαφορετικά γιατί να επιτεθούν σε «μια κυβέρνηση σε αποδρομή» ή σε ένα «πολιτικό πτώμα», όπως τους αρέσει να υποστηρίζουν;Σε ότι αφορά την ερμηνεία για τις συνεχείς προσωπικές επιθέσεις που δεχόμαστε όλοι εμείς που αρνούμαστε να συμβιβαστούμε, μου αρκεί η ρήση του Σωκράτη:

Τα δυνατά μυαλά συζητούν ιδέες.

Τα μέτρια, γεγονότα.

Tα αδύναμα, άλλους ανθρώπους…