Close

6 Μαρτίου 2022

Αναζητείται “εμβόλιο” για την κυβερνητική πολιτική…

Οι 5 άξονες της διακυβέρνησης Μητσοτάκη:

1) Νόμος και τάξη

2) Απαγορεύομεν και διατάσσομεν

3) Τα δικά μας παιδιά

4) Ερασιτεχνισμός, αμεριμνησία, αναποτελεσματικότητα

5) Βυζαντινά εσωκυβερνητικά μαχαιρώματα

 

Έτσι θα μπορούσαμε να περιγράψουμε αυτό που ζούμε. Αυταρχισμός ενάντια σε όσους θέλουν να διαμαρτυρηθούν για οτιδήποτε. Η τάξη αφορά τους άλλους, εμείς θα κάνουμε και ποδήλατο στην Πάρνηθα… Οι απαγορεύσεις αφορούν τους αρχηγούς των κομμάτων της Aριστεράς και η δικαιοσύνη ελέγχει την πιθανή παραβατική συμπεριφορά τους επειδή το ζήτησε ο Φαήλος Κρανιδιώτης… Τα δικά μας παιδιά διορίζονται σωρηδόν, χωρίς διαδικασίες, χωρίς προσόντα, είναι εκ προοιμίου “άριστοι”. Η πανδημία συνεχίζει να θερίζει, ο Άδωνις πανηγυρίζει επειδή, λέει, πάμε καλύτερα από το Βέλγιο, ενώ ο Γεραπετρίτης υποστηρίζει ότι αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε και περισσότερους θανάτους. Και ταυτόχρονα το φιλοκυβερνητικό ΒΗΜΑ και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ «καρφώνουν» την κυβέρνηση για διπλό σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων. Όλοι μαζί ψάχνουν να βρουν ποιος έκανε τη διαρροή και για ποιο λόγο, ενώ κάποιοι άλλοι (εν μέσω πανδημίας) κάνουν εκλογικά σενάρια για να “κάψουν” την απλή αναλογική και να προλάβουν την καλπάζουσα φθορά της κυβέρνησης… Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις και η περήφανη ελληνική κυβέρνηση πανηγυρίζει για φραστικές καταδίκες χωρίς καμία κύρωση.

Αυτά ζούμε. Αν το ένα δέκατο αυτών γινόταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πολλά ΜΜΕ θα ζητούσαν ειδικά δικαστήρια και θα οργάνωναν λαϊκές συνάξεις στις πλατείες… Κανένας δεν περίμενε όμως τέτοια ανικανότητα, τέτοια έπαρση και αλαζονεία, τέτοιους βυζαντινισμούς από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Υπάρχουν βεβαίως και τα εμφανή ρήγματα στην κυβερνητική εικόνα. Πως να κρυφθούν οι νεκροί, τα κρούσματα, οι ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και υποδομές; Ειδικά στη Βόρειο Ελλάδα πως να καλυφθεί το απόλυτο φιάσκο; Η κυβερνητική προϊούσα φθορά αποτυπώνεται ακόμα και στις πιο “φιλικές” για την κυβέρνηση δημοσκοπήσεις. Το νεότερο στοιχείο είναι οι έριδες που έχουν ξεσπάσει στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Άλλοι “αδειάζουν” τον Άδωνι, άλλοι τον Γεραπετρίτη, ο Κικίλιας και ο Αρκουμανέας εμφανίζονται ως εξιλαστήρια θύματα εν αναμονή, ενώ τα ΜΜΕ του Μαρινάκη εμφανίζονται θυμωμένα και νευρικά…

Η κυβέρνηση μας όμως, “βράχος”! ΜΕΘ ζητάτε εσείς; Σχέδιο Πισσαρίδη σας δίνουμε εμείς. Προσλήψεις υγειονομικών θέλετε; Αστυνομικούς προσλαμβάνουμε και κάποιους “άριστους” δικούς μας ανεξάρτητα από το αν έχουν πτυχίο ή όχι. Μέτρα για την στήριξη της οικονομίας θέλετε εσείς; Εμείς έχουμε τους δικούς μας φίλους και αυτούς θα στηρίξουμε χωρίς περιορισμούς. Εκατομμύρια λοιπόν για την AEGEAN, χωρίς καμία πρόβλεψη για απόκτηση μετοχών, ούτε δεκάρα για την πλειοψηφία των μικρομεσαίων, πολύ περιορισμένη και η στήριξη των ανέργων.

Ειδικά με το σχέδιο Πισσαρίδη και μια σειρά άλλες προωθούμενες ρυθμίσεις (εν μέσω πανδημίας) η κυβέρνηση επιδιώκει και την απορρύθμιση του εργασιακού τοπίου και ειδικά του ασφαλιστικού συστήματος. Οι επικουρικές συντάξεις των νέων ασφαλισμένων δεν θα είναι εγγυημένες, το ύψος τους θα εξαρτάται από τις διακυμάνσεις στις αγορές! Ταυτόχρονα, όλοι οι νέοι ασφαλισμένοι που θα  ασφαλισθούν μετά την 1/1/2021 θα υπάγονται υποχρεωτικά στο νέο ασφαλιστικό σύστημα. Τέλος, παρά τις σκόπιμες ασάφειες για το «κόστος μετάβασης» στο νέο σύστημα, το «σχέδιο Πισσαρίδη» παραδέχεται ότι τουλάχιστον μετά τα πρώτα δέκα χρόνια, η διακοπή ροής εισφορών θα προκαλέσει ελλείμματα, τα οποία υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 55 δισ. ευρώ!

Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε. Όσο και αν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ επιδιώκουν να κρύψουν την πραγματικότητα, αυτό είναι αδύνατο. Η κυβέρνηση πλέον εφαρμόζει την πολιτική “ένα εμβόλιο μας σώζει”… Απλά περιμένει και εύχεται να έρθει το συντομότερο σε επαρκείς ποσότητες κάποιο από τα εγκεκριμένα εμβόλια. Το ευχόμαστε και το θέλουμε και εμείς, αλλά η “ασθένεια” που βιώνει η χώρα μας λόγω των κυβερνητικών επιλογών είναι βαθύτερη… Για τις επιπτώσεις από την νεοφιλελεύθερη, αλλά και αναποτελεσματική κυβερνητική πολιτική, δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη εμβόλιο…