Close

23 Οκτωβρίου 2022

Αλήθεια ή θάρρος;

Το είπε ο γραμματέας της ΝΔ κ. Παύλος Μαρινάκης και το ασπάζομαι απόλυτα: Το ερώτημα στις επερχόμενες εκλογές (όποτε και αν γίνουν αυτές) θα είναι «αλήθεια ή ψέματα»… Θέλοντας να συμβάλω και εγώ στον προβληματισμό που αναπτύσσεται στο κυβερνητικό κόμμα, προσφέρω αχρεωστήτως (πράγμα σπάνιο για τη σημερινή κυβέρνηση…) ορισμένα επιχειρήματα:

-Η κυβέρνηση της ΝΔ έλαβε μέτρα για την ακρίβεια τα οποία ευνοούν μόνο τους φτωχούς και τους πολύ φτωχούς. Για παράδειγμα φρόντισε να μην επιβαρυνθούν καθόλου από την ακρίβεια στα υγρά καύσιμα όσοι δεν διαθέτουν ΙΧ… Αλήθεια!

-Η κυβέρνηση συμβούλευσε αποτελεσματικά όσους πλήττονται από την ακρίβεια σε ηλεκτρικό και φυσικό αέριο. Το «μητσοτάκειο» επιχείρημα ότι «η φθηνότερη ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνεται ποτέ», πλέον καθορίζει την παγκόσμια σκέψη. Αλήθεια!

-Η κυβέρνηση για την πανεπιστημιακή αστυνομία εφηύρε το αμείλικτο ερώτημα «Βιβλιοθήκες ή βαριοπούλες;». Εξελίσσοντας περαιτέρω τον προβληματισμό του κ. Μητσοτάκη,  προτείνω τα «αστυνομικοί ή πανεπιστημιακοί δάσκαλοι;», «υπολογιστές ή γκλομπ;», «απευθείας αναθέσεις ή διαγωνισμοί;» και «πανεπιστημιακά πτυχία ή άδειες ασκήσεως επαγγέλματος για υδραυλικούς Περιστερίου;»… Αλήθεια!

-Η κυβέρνηση μας είναι δεδομένο ότι έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την αλήθεια και τα ψέματα και γι’ αυτό έχει φροντίσει ώστε η χώρα μας να είναι στην 108η θέση παγκοσμίως  στην ελευθερία του Τύπου και τελευταία στην ΕΕ. Κατόπιν αυτού είναι πιθανότερο ό,τι λέει η κυβέρνηση να αντιμετωπίζεται ως αλήθεια και ό,τι δεν την συμφέρει να είναι «κατάφωρο ψέμα»… Αλήθεια!

-Τέλος η σχέση της κυβέρνησης της ΝΔ με την αλήθεια, εξαρτάται από τις δημοσκοπήσεις και την επικαιρότητα. Είναι κατά του λαϊκισμού με εξαίρεση τη συμφωνία των Πρεσπών, υπέρ της εθνικής άμυνας με εξαίρεση την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, υπέρ της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής με εξαίρεση ό,τι θέλουν οι ΗΠΑ, υπέρ του διαλόγου με όσους συμφωνούν μαζί της και υπέρ της νεολαίας όσο κάθεται σπίτι της και δεν διεκδικεί οτιδήποτε. Αλήθεια.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση της ΝΔ αυτό το «αλήθεια ή ψέματα» θα την στοιχειώσει και θα την κυνηγά μέχρι να παραδώσει την εξουσία (ελπίζουμε σύντομα). Εμείς θα προτείνουμε να  αλλάξει η ΝΔ το «αλήθεια ή ψέματα» με το «αλήθεια ή θάρρος». Για παράδειγμα δείγμα θάρρους θα ήταν να δούμε ένα debate Μητσοτάκη-Τσίπρα ακόμα και με επιλεγμένους από τη ΝΔ δημοσιογράφους…

Δείγμα θάρρους θα ήταν να σταματήσει η προνομιακή χρηματοδότηση με πολλούς τρόπους (λίστες Πέτσα κ.λπ) των ΜΜΕ και να θεσπιστούν οριζόντια μέτρα στήριξης των ΜΜΕ.

Δείγμα θάρρους θα ήταν να απεμπλακεί η ΕΡΤ από τον στενό εναγκαλισμό του Μεγάρου Μαξίμου.

Δείγμα θάρρους θα ήταν να αφεθεί η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της χωρίς παρεμβάσεις, χωρίς να παραλείπονται ονόματα στις μεταφράσεις, χωρίς να κυνηγούν δικαστικούς και δημοσιογράφους που κάνουν τη δουλειά τους. Αλλά τι λέμε τώρα;

Καλό θα ήταν όλοι μας να θυμόμαστε και ό,τι είχε πει ο Διονύσιος Σολωμός:  Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι αληθές…