Close

23 Οκτωβρίου 2022

Από αποτυχία σε αποτυχία ο κ. Μητσοτάκης

Εικόνα Πομπηίας παρουσιάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση. Εικόνα σήψης, πλήρους αποδιοργάνωσης και αλληλοαναιρούμενων αποφάσεων. Ενδεικτικά:

-Ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζεται απαξιωτικά από τον εφοπλιστή  Λασκαρίδη έως τον ράπερ Μιθριδάτη, ενώ σαφείς βολές εξαπολύει ο βουλευτής του κόμματος του κ.Τζαβάρας («τι να το κάνω το πτυχίο από το Χάρβαρντ όταν το αντίστοιχο μορφωτικό επίπεδο είναι μηδέν», δήλωσε).

-Η Ακρόπολη παραχωρείται στον οίκο Dior για φωτογράφηση, ενώ σημειώνεται ότι πριν λίγους μήνες στελέχη του οίκου είχαν επισκεφθεί πάλι την Ελλάδα, συναντήθηκαν με την σύζυγο του πρωθυπουργού και περιόδευσαν (εν μέσω απαγόρευσης λόγω πανδημίας…) σε περιοχές της χώρας μας.

-Τα ΕΛΠΕ εκχωρούνται στον κ.Λάτση με εκτιμώμενη ζημιά του δημοσίου άνω των 100 εκατ. ευρώ (από την απώλεια του δικαιώματος ελέγχου της διοίκησης).

-Η κυβέρνηση προωθεί τον νόμο που κατακρεουργεί το οκτάωρο, φαλκιδεύει εργασιακές κατακτήσεις και «φτηναίνει» την εργασία. Αντιδρούν έως και οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στις απερίγραπτες δηλώσεις Χατζηδάκη («δεν μειώνεται το εισόδημα, απλώς αντί λεφτά θα πληρώνεστε με ρεπό», είπε ο υπουργός)…

-Συνεχίζονται οι απευθείας αναθέσεις ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων (από self test έως υλικά καθαριότητας για τις φυλακές)…

-Η κυβέρνηση του «νόμος και τάξη» αποκαλύπτεται ότι είναι αδύναμη απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα το οποίο εκτελεί μέρα-μεσημέρι όποιον θέλει.

Αυτή είναι η κατάσταση που βιώνουμε, αυτή είναι η κατάσταση που η κυβέρνηση επιδιώκει να αποκρύψει χρησιμοποιώντας την επιρροή της στα ΜΜΕ. Για πόσο όμως; Επιπλέον το success story της στην πανδημία και την οικονομία έχει καταρρεύσει. Όλα έχουν εναποτεθεί στον εμβολιασμό των Ελλήνων και την οικοδόμηση ενός «τείχους ανοσίας», που όμως δεν πείθει ακόμα τις χώρες προέλευσης των τουριστών.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση είναι «στριμωγμένη στη γωνία» και αντιδρά σπασμωδικά. Αυτό μαρτυρούν και οι δηλώσεις Μητσοτάκη ο οποίος εμφανίστηκε ως περιφερειακός κομματάρχης μιλώντας στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ κάνοντας λόγο για «σκοτεινό διάλειμμα, την περίοδο κατά την οποία επικράτησε ο διχαστικός λαϊκισμός το 2015».

Το θέμα πάντα είναι το τι κάνουμε εμείς; Είναι σαφές ότι εμείς θα συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη.

Θα συνεχίσουμε να προτείνουμε λύσεις για την υγειονομική θωράκιση της χώρας και όχι για την εκχώρηση της δημόσιας υγείας σε ιδιώτες.

Θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε προτάσεις για την ανόρθωση της οικονομίας συνολικά και όχι για την εξυπηρέτηση της διαπλοκής και της διαφθοράς… Ειδικά η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων καθώς και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα είναι στην απόλυτη προτεραιότητα των πολιτικών μας.

Θα συνεχίσουμε να μιλάμε για κράτος δικαίου και δεν θα συνταχθούμε ποτέ (όπως δυστυχώς έκανε το ΚΙΝΑΛ) με την προσπάθεια να ελεγχθούν έως και οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ!

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την οικοδόμηση μιας συμμαχίας όλων των αριστερών και δημοκρατικών δυνάμεων, χωρίς ηγεμονισμούς και χωρίς αποκλεισμούς.

Η κοινωνία θέλει δίκαιες λύσεις αξιόπιστες και ρεαλιστικές. Η κυβέρνηση της ΝΔ ενδιαφέρεται μόνο για τις οικονομικές και κομματικές ελίτ. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.