Close

23 Οκτωβρίου 2022

«Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα»…

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης στο 11ο διάγγελμα του για την πανδημία. Πρόκειται για τον ίδιο πρωθυπουργό ο οποίος συνεχώς υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση του τα κάνει όλα καλά για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στις 13 Μαΐου του 2020 από τη Σαντορίνη δήλωνε:  «Η χώρα μας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της με την επιτυχή αντιμετώπιση της κρίσης».

Στις 20 Μαΐου του 2020 δήλωνε: «Όπως κερδίσαμε τη μάχη της υγείας, θα νικήσουμε και στον πόλεμο της οικονομίας»

Στις 9 Φεβρουαρίου του 2021 δήλωνε: «Διανύουμε το τελευταίο μίλι προς την ελευθερία από την πανδημία».

Στις 3 Νοεμβρίου 2021 δήλωνε:  «Δεν θεωρώ ότι η πανδημία έχει ξεφύγει»

Από το Λονδίνο δήλωνε στις 16 Νοεμβρίου ότι «δεν θα ακολουθήσουμε την τακτική της Αυστρίας επιβάλλοντας ένα πλήρες λοκντάουν στους ανεμβολίαστους»

Έτσι φθάσαμε στο τελευταίο διάγγελμα του κ.Μητσοτάκη στις 18 Νοεμβρίου που ταυτόχρονα υποστήριζε ότι πάμε πολύ καλά συγκριτικά με άλλες χώρες αλλά και λαμβάνουμε μέτρα ειδικά για τους ανεμβολίαστους.

Με λίγα λόγια η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη συνεχίζει να τα «ρίχνει» όλα στην ατομική ευθύνη των πολιτών, δεν λαμβάνει επαρκή μέτρα στήριξης του ΕΣΥ και ακολουθεί μια πολιτική η οποία είναι αναποτελεσματική.

Εμείς θα προτιμούσαμε να μην ασχολούμαστε καθόλου με την πανδημία. Ευχόμαστε να είχαν πάει όλα καλά και η χώρα να είχε ξεπεράσει την υγειονομική κρίση. Όμως η κατάσταση είναι κρίσιμη, οι νεκροί ήδη έχουν ξεπεράσει τους 17.000, το ΕΣΥ είναι στα όρια κατάρρευσης ενώ μεγάλοι κλάδοι της οικονομίας αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο χρεωκοπίας για σημαντικό τμήμα τους.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη και δεν μπορεί να υπάρξει κανένας εφησυχασμός. Αν η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, ας παραιτηθεί. Το σίγουρο είναι ότι οι πολίτες της χώρας μας διαπιστώνουν ότι τίποτα δεν εξελίσσεται θετικά, παρά τα όσα μας δηλώνουν οι κυβερνώντες. Πολύ περισσότερο που η κυβέρνηση περιορίζεται στην επικοινωνιακή διαχείριση και ταυτόχρονα διχάζει την κοινωνία. «Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα»…