Close

23 Οκτωβρίου 2022

Δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Απλά μας βάζουν να τον πληρώσουμε..

Δικιά τους είναι, ό,τι θέλουν την κάνουν.

Για την Ελλάδα ο λόγος και την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

-Στέλνουν πολεμικό υλικό στην Ουκρανία χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, ούτε καν τους στρατιωτικούς οι οποίοι τα μαθαίνουν μαζί με μας. Δικά τους είναι.

-Αγοράζουν αεροπλάνα, φρεγάτες και τεθωρακισμένα, έτσι, μια που πήγε ο πρωθυπουργός μας ταξίδι και κάτι έπρεπε να πάρει για να τον χειροκροτήσουν. Δικά τους είναι.

-Ιδιωτικοποιούν τη ΔΕΗ και βάζουν τους κολλητούς τους γαλάζιους golden boys στις διευθυντικές θέσεις, έτσι, γιατί γουστάρουν. Κλείνουν και ξανανοίγουν τις λιγνιτικές μονάδες χωρίς σχέδιο. Δικές τους είναι.

-Χαρίζουν το management των ΕΛΠΕ στον Λάτση, γιατί έτσι γουστάρουν. Δικό τους είναι.

-Καθιστούν ισότιμα τα πτυχία των ΑΕΙ με αυτά των κολλεγίων, γιατί οι ίδιοι ποτέ δεν ίδρωσαν για να μπουν με εξετάσεις στην δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μετά μειώνουν τις θέσεις εισακτέων και στέλνουν αστυνομικούς μέσα στα πανεπιστήμια για να δέρνουν τους φοιτητές. Κουμάντο θα τους κάνετε;

-Τιμωρούν τους καλλιτέχνες με κάθε τρόπο γιατί αυτοί θέλουν να έχουν και «άποψη», να διεκδικούν δικαιώματα, να κάνουν κριτική. Άκου εκεί!

-Διορίζουν όποιον θέλουν, δίνουν ό,τι μισθό θέλουν και  όπου δεν τους βολεύει (γιατί ορισμένα «παιδιά» δεν έχουν τα τυπικά προσόντα), αλλάζουν και τους νόμους. Δικοί τους είναι. Σιγά τώρα μην τους εμποδίσει κάποιο ΑΣΕΠ και κάτι ηλιθιότητες για «ηθική» και πράσινα άλογα…

-Καταδικάζουν κάθε έναν που τολμά να αμφισβητήσει ότι όλα είναι τέλεια στην “Μητσοτάκης ΑΕ”. Κάτι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, κάτι Διεθνής Αμνηστία και Media Freedom Rapid Response, κάποιοι φτωχοδημοσιογράφοι στη Deuche Welle, το Politico κλπ τολμούν να αμφισβητούν ότι η Ελευθερία του Τύπου περνά «ζωή χαρισάμενη» στην Ελλάδα. Ντροπή τους.

-Αφού πασχίζουν για το δικό μας καλό, πετιούνται να δουν και έναν αγώνα στο ΝΒΑ με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Δικό τους είναι.

-Δικιά τους δεν είναι η ακρίβεια (είναι εισαγόμενη), η πανδημία (φταίτε εσείς και η ατομική σας ευθύνη), οι κάθε είδους καταστροφές (φταίει η κλιματική αλλαγή), η Novartis (είναι σκευωρία) και κάθε τι που ταλαιπωρεί τους πολίτες (για αυτά φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ),

Το μόνο που μένει αναπάντητο είναι αν όντως πιστεύουν ότι μπορούν να μας δουλεύουν για πάντα. Τι να πω; Θα ρωτήσω τους δημοσκόπους…