Close

23 Οκτωβρίου 2022

«Η εποχή των τεράτων»…

Ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας διεγράφη από τη ΝΔ όχι για αυτά που έκανε ως υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών το 2007, αλλά για αυτά που είπε το 2022.

Ο Σπήλιος Λιβανός απεπέμφθη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως χειροκροτητής της ψηφοθηρίας του 2007, για να αντικατασταθεί από τον Γιώργο Γεωργαντά ο οποίος το 2012 έδινε ψηφοθηρικές και πελατειακές οδηγίες on camera…

Η Ελένη Τουλουπάκη, πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, διώκεται για τη NOVARTIS διότι προσπάθησε να αποκαλύψει την ελληνική πτυχή του παγκόσμιου σκανδάλου.

Οι δημοσιογράφοι Γιάννα Παπαδάκου και Κώστας Βαξεβάνης διώκονται διότι έκαναν ερευνητική δημοσιογραφία. Το ίδιο ισχύει και για άλλους δημοσιογράφους σε άλλες υποθέσεις (Νίκος Γιαννόπουλος, Τάκης Σαράντης κ.λπ).

Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, «εκπαραθυρώνεται» διότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κλάδου του αντί να υμνεί την κυβέρνηση.

Ο Γιώργος Κύρτσος, ευρωβουλευτής της ΝΔ, καταγγέλλει ότι με παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου έχει «εξαφανιστεί» από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, αλλά και την ΕΡΤ…

Ζούμε μια δημοκρατία τύπου «μπανανίας»; Όλα τα θετικά γίνονται «με εντολή Μητσοτάκη», για όλα τα αρνητικά φταίει πρωτίστως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και η «ατομική ευθύνη» των πολιτών, οι συνδικαλιστές, οι «τεμπέληδες» δημόσιοι υπάλληλοι, οι Ρομά, οι μετανάστες, οι Τούρκοι, οι χούλιγκαν κ.λπ.

Επίσης, για την ακρίβεια φταίει η «παγκόσμια συγκυρία», εξάλλου «το φαινόμενο  είναι παροδικό». Οι αγρότες είναι υποκινούμενοι. Οι απολυόμενοι της ΛΑΡΚΟ είναι «αγνώμονες». Για το ότι λόγω πανδημίας μετράμε τους περισσότερους νεκρούς αναλογικά με τον πληθυσμό δεν φταίει κανείς. Για την αστυνομική βία φταίνε οι διαδηλωτές. Για τους χρυσούς μισθούς στα κομματικά golden boys φταίει το ότι είμαστε γκρινιάρηδες. Το ότι οι πολίτες αποδοκιμάζουν τους υπουργούς όπου τους βρουν είναι «fake είδηση»…

Αυτά ονομάστε τα εσείς όπως θέλετε. Εγώ τα ονομάζω δημοκρατική εκτροπή με απόλυτη γνώση του τι λέω. Σε παρόμοια ζητήματα δεν χωράνε ούτε μισόλογα, ούτε «ίσες αποστάσεις», ούτε οτιδήποτε άλλο. Αυτό που πλέον αποτελεί λαϊκό αίτημα υποστηριζόμενο από όλο και ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις, είναι το «παραιτηθείτε». Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η ισχυροποίηση ενός πλατιού δημοκρατικού κινήματος  και η πολιτική αλλαγή με την συγκρότηση μιας κυβέρνησης συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και με ισότιμη συμμετοχή όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων.

Πλέον βρισκόμαστε στην περίοδο που παλεύουμε με τα τέρατα. Ο Γιώργος Σεφέρης κάποτε είχε πει: “Όταν, στο δρόμο της Θήβας, ο Οιδίπους συνάντησε τη Σφίγγα κι αυτή του έθεσε το αίνιγμα της, η απόκριση του ήταν: ο Άνθρωπος. Τούτη η απλή λέξη χάλασε το τέρας. Έχουμε πολλά τέρατα να καταστρέψουμε. Ας συλλογιστούμε την απόκριση του Οιδίποδα!!! ”.