Close

23 Οκτωβρίου 2022

Η κυβερνητική πολιτική και εμείς!

Πόλωση, ψέματα, αξιοποίηση των «φιλικών» ΜΜΕ, εκβιασμοί, αυταρχισμός. Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης σήμερα, αυτή εκτιμάται ότι θα είναι η πολιτική της μέχρι τις εκλογές. Αφού δεν έχει να επιδείξει κάτι θετικό στα 2,5 χρόνια που κυβερνά (ούτε προβλέπεται κάτι διαφορετικό το επόμενο χρονικό διάστημα), θα επιδιώξει να συσπειρώσει τους παλαιούς ψηφοφόρους της πολώνοντας ακραία την κοινωνία.

Αυτό κατέστη σαφές στην συζήτηση στην Βουλή για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αυτό έγινε ακόμα πιο κατανοητό όταν έκλεισαν στη Βουλή τα μικρόφωνα στον Παύλο Πολάκη. Επίσης οι επιθέσεις από την κυβέρνηση κατά του ΚΙΝΑΛ, επιβεβαιώνουν την προσπάθεια της ΝΔ να περιορίσει τις διαρροές που (και δημοσκοπικά) διαπιστώνονται προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ας προετοιμαστούμε λοιπόν:

-Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να πολώσει το κλίμα και ιδιαίτερα να ξαναστήσει το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο το οποίο φαίνεται να πνέει τα λοίσθια… Στην Βουλή όμως ήταν για μια ακόμη φορά μόνη απέναντι στο σύνολο της αντιπολίτευσης.

-Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει κάθε είδους ψέματα στην προσπάθεια της να διασκεδάσει την κοινωνική δυσφορία από την αναποτελεσματικότητα της σε όλους κυριολεκτικά τους κρίσιμους τομείς που καλείται να διαχειριστεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις ευθύνες στην πρόσφατη κακοκαιρία προσπάθησε να τις ρίξει αποκλειστικά στους μετεωρολόγους που δεν της είπαν ακριβώς την ώρα που θα έρθει η κακοκαιρία, στο χιόνι που έπεσε μεσημέρι αντί για βράδυ, στην Αττική Οδό, στον Περιφερειάρχη Αττικής, στους Δημάρχους, στους οδηγούς που δεν είχαν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και σε κάθε άλλον, εκτός από την ίδια την κυβέρνηση…

-Η κυβέρνηση στηρίζεται αποκλειστικά πλέον στην υπεροπλία που έχει δημιουργήσει (με το αζημίωτο βέβαια…) στα ΜΜΕ. Κάθε διαφορετική φωνή θα διώκεται ποινικά (όπως η Παπαδάκου και ο Βαξεβάνης) και θα επιδιώκεται ο οικονομικός στραγγαλισμός τους μέσω του αποκλεισμού από την διαφήμιση. Όταν σχεδόν ολόκληρη η κυβέρνηση είναι συνομιλητής του Φουρθιώτη, καταλαβαίνουμε όλοι τι είδους σχέση θα έχουν με τους μεγαλο-καναλάρχες…

-Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης είναι έκδηλος. Κλείνουν μικρόφωνα σε βουλευτές, αθωώνουν τον εαυτό τους για την λίστα Πέτσα χωρίς να εξετάσουν τον Πέτσα, η αστυνομία δέρνει ανεξέλεγκτα κάθε έναν που διαμαρτύρεται, διορίζουν όποιον θέλουν χωρίς να τηρούν καν τα προσχήματα, μοιράζουν δημόσιο χρήμα με αναθέσεις, ενώ για όλα «φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ»…

Δυστυχώς για την κυβέρνηση και για το «σύστημα-Μαξίμου» πλέον είναι αδύνατο να κρυφθεί η πραγματικότητα. Η κοινωνική δυσαρέσκεια είναι εμφανής. Η ακρίβεια σαρώνει, η πανδημία συνεχίζει ανεξέλεγκτη, η δημοκρατία δοκιμάζεται, η κυβέρνηση αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων σε κάθε περίπτωση.

Σύντομα θα κληθεί η κοινωνία να αποφασίσει «με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει».  Εμείς ζητάμε εκλογές μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν. Ο κ.Μητσοτάκης και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί δεν θα μπορούν επί μακρόν να κάνουν ότι δεν τρέχει τίποτα. Η ώρα της κάλπης θα έλθει και θα είναι με απλή αναλογική! Εμείς έχουμε παρουσιάσει την πρόταση μας για μια πλατιά ισότιμη συνεργασία όλων των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων. Η εναλλακτική πρόταση είναι η συνέχιση της ίδιας δεξιάς διακυβέρνησης… Οι πολίτες πιστεύω απόλυτα ότι θα υποστηρίξουν το δικό μας σχέδιο!