Close

23 Οκτωβρίου 2022

Κοίτα ποιοι μιλούν για «τοξικότητα»…

Έτσι λοιπόν ε; Ο πρωθυπουργός δεν θέλει πρόωρες εκλογές, αλλά συνυπολογίζει την «τοξικότητα μιας μακράς προεκλογικής περιόδου, την οποία δεν θα άντεχε η χώρα και η οικονομία». Δηλαδή μας λέει ότι μπορεί να πάει σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει ανεβάσει τους τόνους της αντιπολίτευσης! Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για υπευθυνότητα, για λαϊκισμό αλλά και για τοξικότητα.

Δεν είμαστε εμείς που διαρρέαμε τα σενάρια για πρόωρες εκλογές εν μέσω πανδημίας προκειμένου να «εισπράξει» η κυβέρνηση την καλή εικόνα που είχε δημιουργήσει για την αρχική αντιμετώπιση του covid-19. Από το Μαξίμου γίνονταν αυτές οι «διαρροές» και αποδείκνυαν τον τυχοδιωκτισμό ορισμένων.

Δεν είμασταν εμείς που ζητούσαμε εκλογές από τις πρώτες εβδομάδες μετά τις εκλογές του 2015. Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης το ζητούσε με κάθε ευκαιρία και χωρίς αιδώ.

Δεν είμασταν εμείς που δημιουργήσαμε το τοξικό κλίμα που υπήρχε πριν τις εκλογές του 2019. Δεν φορέσουμε εμείς στολές μακεδονομάχων, δεν πατήσαμε εμείς πάνω στα πτώματα και τις ανθρώπινες τραγωδίες για να συκοφαντήσουμε τους αντιπάλους μας, δεν είπαμε εμείς ότι ανταλλάχθηκε η Μακεδονία με τις συντάξεις, δεν κατηγορούσαμε εμείς αυτοδιοικητικά στελέχη ότι έπνιγαν και έκαιγαν τον κόσμο…

Δεν είμαστε εμείς που λέγαμε το «βάστα Σόϊμπλε» και το «γερά Γερούν». Ούτε εμείς καλούσαμε τον κόσμο να αποσύρει τα χρήματά του από τις ελληνικές τράπεζες στην πιο κρίσιμη στιγμή…

Δεν είμαστε εμείς που σχεδιάζουμε εκλογές, σκορπώντας τοξικότητα με ειδικά δικαστήρια, που στήνονται ακόμα και για πλημμελήματα…

Δεν είμαστε εμείς που πιεζόμαστε από την πραγματικότητα της κυβερνητικής ανικανότητας να αντιμετωπίσει έστω και ένα σοβαρό πρόβλημα της κοινωνίας.

Δεν διαμαρτύρονται σε εμάς για την ακρίβεια την ίδια στιγμή που τα κέρδη πολλών μεγάλων επιχειρήσεων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Δεν είμαστε εμείς που μοιράζουμε ψίχουλα για να αντιμετωπιστεί η τεράστια κοινωνική κρίση λόγω της υποβάθμισης της αγοραστικής ικανότητας του εισοδήματος των πολιτών.

Δεν είμαστε εμείς που καταλαβαίνουμε ότι όσο καθυστερούν οι εκλογές τόσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο για μια αξιοπρεπή ήττα…

Εμείς είμαστε όμως αυτοί που δεν μπορούμε να μένουμε με τα χέρια σταυρωμένα όταν οι πολίτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στα αυξημένα κόστη για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Καταθέτουμε προτάσεις και πιέζουμε για να υλοποιηθούν.

Εμείς είμαστε που δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς όταν συνεχίζεται το πάρτι των απευθείας αναθέσεων οι οποίες έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 7 δις  ευρώ.

Εμείς είμαστε που δεν μπορούμε να βλέπουμε την αστυνομία να δέρνει κάθε πολίτη που διαμαρτύρεται για τα δικαιώματά του.

Εμείς είμαστε που παραλάβαμε άδεια ταμεία το 2015 και παραδώσαμε 37 δις ευρώ το 2019.

Εμείς είμαστε που σαν κόμμα δεν χρωστάμε τίποτα στις τράπεζες. Δεν έχουμε σχέση με αυτούς που χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες οι οποίες ανακεφαλαιοποιήθηκαν από το υστέρημα του λαού.

Εμείς είμαστε που έχουμε ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και το έχουμε παρουσιάσει στους πολίτες, το έχουμε συζητήσει μαζί τους και συνεχίζουμε να διαβουλευόμαστε μαζί τους.

Εμείς είμαστε που τείνουμε χέρι συνεργασίας σε όλες τις αριστερές, προοδευτικές, δημοκρατικές δυνάμεις που θέλουν να σταματήσει το κούρσεμα του δημόσιου κορβανά από «κολλητούς» και ημετέρους.

Ας μην μας μιλά λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του για υπευθυνότητα, λαϊκισμό και τοξικότητα.

Ας πάρουν το κουβαδάκι τους και να πάνε σε άλλη παραλία να παίξουν…