Close

23 Οκτωβρίου 2022

Μας κοροϊδεύουν

Για την ακρίβεια δεν φταίει η κυβέρνηση, φταίει ο Πούτιν και η διεθνής κερδοσκοπία.

Για την πανδημία δεν φταίει η κυβέρνηση, είναι παγκόσμιο φαινόμενο.

Για ό,τι συμβαίνει γύρω μας φταίμε εμείς οι ίδιοι, η περιβόητη ατομική ευθύνη.

Μην ανάβετε τον θερμοσίφωνα, μην ξεχνάτε αναμμένα τα φώτα, μην κάνετε άσκοπες μετακινήσεις, μην ζητάτε να μειώσουν τον Ειδικό Φόρο στα καύσιμα: «είναι λαϊκισμός», όπως είπε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μην τρώτε πολύ «θα γίνετε 300 κιλά» που λέει και ο Άδωνις Γεωργιάδης και στο κάτω-κάτω «οι αποταμιεύσεις που έχουν συσσωρευτεί είναι αποταμιεύσεις που μπορεί να βγάλουν ένα νοικοκυριό ή μια επιχείρηση από μια δύσκολη θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα» όπως λέει και ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ζουν σε έναν άλλο κόσμο ή μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα μας.

-Δεν αφουγκράζονται την αγωνία των πολιτών που βλέπουν τον μισθό τους να έχει χάσει το 14% της αγοραστικής του δύναμης μέσα σε έναν χρόνο (στοιχεία από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ).

-Δεν ξέρουν τι σημαίνει από τα μισά του μήνα να έχει εξαντληθεί ο μισθός και να είσαι σε αδιέξοδο.

-Δεν ξέρουν τι είναι να μην μπαίνει πελάτης στο μαγαζί σου γιατί «ξόδεψε» τα χρήματα του στη ΔΕΗ, τα καύσιμα και το φυσικό αέριο.

-Δεν βλέπουν τον πληθωρισμό να καλπάζει και να απειλεί ακόμα και το «καλάθι» του σούπερ μάρκετ που πλέον «χωρά» λιγότερα προϊόντα.

Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα μας.

Είναι «λαϊκισμός» να ζητάς κατώτερο μισθό 800 ευρώ, αλλά είναι «άριστη πρακτική» να δίνουν bonus πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ στα γαλάζια golden boys στη ΔΕΗ, τον ΔΕΔΔΗΕ και τον ΑΔΜΗΕ.

Ζουν σε έναν δικό τους κόσμο και μας αντιμετωπίζουν σαν υπηκόους τους. Θεωρούν ότι είναι ιδιοκτήτες της Ελλάδας, ιδιοκτήτες των ζωών μας, ιδιοκτήτες των οραμάτων και των φιλοδοξιών μας.

Θεωρούν ότι όλα είναι επικοινωνία, όλα μπορούν να ελέγχονται μέσω «φιλικών» ΜΜΕ. Θέλουν να ελέγξουν πλήρως τη δικαιοσύνη, να μας κάνουν να ντρεπόμαστε γιατί διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή, να μην αγωνιζόμαστε αλλά να υπομένουμε καρτερικά ό,τι οι ίδιοι αποφασίζουν.

Δεν έχουν καταλάβει ότι μπορεί να μας κοροϊδεύεις όλους για λίγο, να κοροϊδεύεις λίγους για πάντα, αλλά ποτέ δεν μπορείς να μας κοροϊδεύεις όλους για πάντα.