Close

23 Οκτωβρίου 2022

Συζητώντας για έναν «άλλο» κόσμο…

Δύο κόσμοι, δύο αντιλήψεις. Κυριακή 4 Ιουλίου 2021 και οι διαφορές εμφανείς ακόμα και στον απλό παρατηρητή της επικαιρότητας:

Ο ένας κόσμος εκείνη την ημέρα εκπροσωπήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος εμφανίστηκε μαινόμενος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής κατά όσων του ασκούν κριτική για τους αποτυχημένους χειρισμούς του στην πανδημία. Ένας πρωθυπουργός απειλητικός προς την κοινωνία και αμετανόητος στη λογική του διχασμού και των εκβιασμών. Επίμονος στη λογική του διχασμού της κοινωνίας, του διαχωρισμού σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, κραδαίνοντας τιμωρητικά επιχειρήματα, εκβιαστικά διλήμματα και εξευτελιστικά μέτρα εξαγοράς. Ένας πρωθυπουργός που, εν μέσω απειλής για τέταρτο κύμα πανδημίας, βρίσκει «πολλά» τα περιφερειακά νοσοκομεία! Όσο για τη λέξη και την ουσία της λέξης «πειθώ» δεν υπήρχαν στον λόγο του…

Ο άλλος κόσμος είναι αυτός που την Παρασκευή έδωσε ηχηρό παρών στο Κατράκειο στη Νίκαια. Με εμφανή τη διάθεση ειλικρινούς αναζήτησης νέων πολιτικών που δίνουν διέξοδο. Συζητώντας ένα πρόγραμμα εναρμονισμένο με τις καλύτερες ιδέες που παράγονται διεθνώς από τις προοδευτικές δυνάμεις. Συζητώντας ιδέες και πολιτικές που είναι ήδη μέρος μιας νέας διεθνούς πραγματικότητας. Συζητώντας με όρους κοινωνίας για την αναγκαία διεύρυνση προκειμένου να προχωρήσουμε αποφασιστικά για να αντιστοιχήσουμε την πολιτική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ με την οργανωτική του δύναμη! Για να αναδείξουμε τον ρόλο της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης ως την αριστερή προοδευτική δύναμη εκπροσώπησης των λαϊκών συμφερόντων.

Στον κ. Μητσοτάκη ήταν εύκολο να ανακαλύψεις επιρροές από Όρμπαν (στα θέματα δημοκρατίας), από Θάτσερ (στα εργασιακά), από Πινοσέτ (στο ασφαλιστικό).

Στο Κατράκειο οι πιο «δεξιές» αναφορές είχαν επιρροές από Μπάιντεν και οι πιο «αριστερές» από την παγκόσμια εμπειρία.

Ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει λίγες συστημικές οικογένειες και μια μικρή ομάδα συμφερόντων που φθάνουν έως την διαπλοκή και τη διαφθορά. Στηρίζεται σε ορισμένα ΜΜΕ και στην αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη!

Οι 2.375 σύνεδροι της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, εξέφραζαν τις αγωνίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της χώρας. Στηρίζουν και στηρίζονται από τον ελληνικό λαό…

Δεν είμαστε το ίδιο. Είμαστε από δυο διαφορετικούς κόσμους. Ο δικός μας κόσμος συζητά, διαφωνεί, συνθέτει, αποφασίζει, μάχεται, συσπειρώνεται, καλεί σε ισότιμη συμπαράταξη κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη. Εμείς μαθαίνουμε και από τα λάθη μας. Ξέρουμε πλέον πώς να υλοποιήσουμε τα θέλω μας και είμαστε πιο ώριμοι για να διαχειριστούμε τη διακυβέρνηση της χώρας. Όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας «να στρίψουμε αριστερά για να κερδίσουμε το Κέντρο, όχι με συνθήματα αλλά με ριζοσπαστικό, ρεαλιστικό, υλοποιήσιμο πρόγραμμα».

Η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει ήδη αρχίσει. Οι δύο κόσμοι δεν μπορεί να συνυπάρξουν.