Close

23 Οκτωβρίου 2022

Υποκλοπές: «Εγώ κοιτούσα την Γιαδικιάρογλου»…

Θα ήταν ευχής έργο αν όλοι οι Έλληνες παρακολουθούσαν την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τις υποκλοπές.

Θα έβλεπαν έναν πρωθυπουργό πολιτικά απομονωμένο με όλα τα υπόλοιπα κόμματα να στέκονται έντονα επικριτικά απέναντί του.

Θα έβλεπαν έναν πρωθυπουργό που αγωνίζεται να εξασφαλίσει τη στήριξη της δικής του παράταξης (η απουσία πρώην πρωθυπουργών και άλλων προσφέρονται για προβληματισμό).

Θα έβλεπαν έναν πρωθυπουργό ο οποίος ήταν σε απόλυτη αμηχανία και αμυνόταν με επιχειρήματα που δεν έπειθαν (αυτό το «δεν γνώριζα» αποτέλεσε έμπνευση για τους χρήστες των social media).

Θα έβλεπαν έναν πρωθυπουργό που έλεγε ψέματα για να υποστηρίξει το επιχείρημα ότι «όλοι τα ίδια έκαναν»…

Θα έβλεπαν και τα επιχειρήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης τα οποία κονιορτοποιούσαν την «εικόνα» του πρωθυπουργού και αναδείκνυαν την φαύλη πρακτική του Κ. Μητσοτάκη προσωπικά και του “συστήματος Μαξίμου ΑΕ”.

Ο κ.Μητσοτάκης δεν απάντησε σε κανένα από τα κρίσιμα ερωτήματα. Βρέθηκε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση όταν κλήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει γιατί παρακολουθούσαν τον (τότε υποψήφιο) πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη και τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη. Αυτός που έθεσε την ΕΥΠ υπό τον προσωπικό του έλεγχο, δηλώνει ότι δεν γνώριζε τι έκαναν οι άμεσα υφιστάμενοί του! Η «θυσία» των Δημητριάδη-Κοντολέοντα δεν έφθανε για να αποσειστούν οι ευθύνες του πρωθυπουργού. Ο «εγώ δεν γνώριζα» μας θύμισε την σκηνή από την αλησμόνητη ελληνική ταινία «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο» και την ατάκα «εγώ κοιτούσα τη Γιαδικιάρογλου που κοιτούσε την Πετροπούλου… που κοιτούσε την Πετροβασίλη». Είναι πλέον σαφές ότι προσωπικά  ο κ.Μητσοτάκης, αλλά και η κυβέρνησή του, έχουν μπει σε φάση αποδρομής.

Είναι δυστύχημα για τη συντηρητική παράταξη στο σύνολό της, αλλά είναι πλέον γεγονός: Αυτοί που διαφήμιζαν το «νόμος και τάξη» είναι υπόλογοι για μεθόδους παρακράτους και συμπεριφορά ολιγαρχίας.

Έρχεται η ώρα των εκλογών και της συγκρότησης μιας κυβέρνησης με ισότιμη συμμετοχή όλων των αριστερών και δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων που θέλουν να μπει ένα τέλος σε αυτή την ύβρι για τη δημοκρατία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι απλά απέτυχε, αλλά εξευτέλισε κάθε έννοια φιλελεύθερης διαχείρισης της εξουσίας.

Είναι ώρα να πηγαίνουν. Εμείς είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη σε μια πορεία ανόρθωσης της οικονομίας και της κοινωνίας, με δικαιοσύνη και χωρίς αποκλεισμούς. Ο καθένας πλέον είναι μπροστά στις ευθύνες του.