Close

23 Οκτωβρίου 2022

«Φίλε ψηφοφόρε της ΝΔ» – Μία φανταστική (;) συνομιλία

Συναντιόμαστε στη δουλειά, στη λαϊκή, στη διασκέδαση, στο γήπεδο. Αναφέρομαι σε εσένα φίλε ψηφοφόρε της ΝΔ. Μου λες ότι «πιστεύουμε σε άλλο θεό». Εγώ δεν το βλέπω έτσι.

-Στη δουλειά δουλεύουμε μαζί, νεοδημοκράτες και συριζαίοι. Το μεροκάματο δεν είναι διαφορετικό. Εσύ είσαι ο πρώτος που γκρινιάζει ότι «δεν βγαίνει» με αυτούς τους λογαριασμούς. Όσο όμως είχαμε εμείς την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας δεν αυξήσαμε ούτε κατά ένα ευρώ τον λογαριασμό της ΔΕΗ, ενώ αφήσαμε και 37 δις στα ταμεία.

-Δεν σου πολυαρέσουν σωματεία και απεργίες. Δικαίωμά σου. Καταλαβαίνεις, βέβαια, ότι χωρίς συλλογικές συμβάσεις (που αρνείται να τις επαναφέρει η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη) δεν θα αυξηθούν οι μισθοί. Εγώ σε καλώ από κοινού να αγωνισθούμε για να έχουμε ένα αξιοπρεπές εισόδημα.

-Ανησυχείς για το μέλλον των παιδιών σου. Και εγώ το ίδιο. Η ΝΔ όμως φροντίζει να «βολεύονται» τα δικά της παιδιά, αδιαφορεί για τα δικά σου.

-Δεν σου αρέσει το «μπάχαλο» στα πανεπιστήμια. Ούτε εμένα. Πιστεύω ότι δεν σου αρέσει που η ΝΔ μείωσε κατά 20.000 τους εισακτέους στα ΑΕΙ και τους στέλνει στην ιδιωτική εκπαίδευση. Εγώ πιστεύω ότι η αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια  δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αντιθέτως προκαλεί.

-Οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες έχετε πολλά παράπονα από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Έχετε πολλά δίκια, όμως ακούστε και εμάς: Δεν φέραμε εμείς την τρόικα, την κληρονομήσαμε από κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δεν φέραμε εμείς τα μνημόνια, δεν χρεωκοπήσαμε εμείς την Ελλάδα. Αναγκαστήκαμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε μόνο κακές επιλογές. Από τη ΝΔ δεν είδες προκοπή δεκαετίες τώρα. Μήπως είναι η ώρα να αλλάξεις την ψήφο σου;

-Υπάρχουν και τα θέματα δημοκρατίας. Ξέρω ότι «δεν θα ανέβεις και στα κεραμίδια» για τις παράνομες παρακολουθήσεις. Καταλαβαίνεις ότι τα ΜΜΕ είναι «μονόπλευρα»,  αλλά στηρίζουν το δικό σου κόμμα… Δεν σου αρέσει η διαπλοκή, λες «καταλαβαίνω τι γίνεται, αλλά τουλάχιστον αυτοί κάνουν έργο». Λοιπόν, σου λένε ψέματα. Η οικονομία πάει καλά για λίγους. Είμαστε στον πάτο της Ευρώπης στην ελευθερία του Τύπου. Η διαφθορά δίνει και παίρνει και, όταν υπάρχει διαφθορά, υπάρχουν και χρήματα που δεν επενδύονται, αλλά πάνε στην τσέπη των επιτηδείων. Αυτό σίγουρα δεν σου αρέσει. Επιπλέον εσύ λες ότι η σημερινή ΝΔ δεν είναι αυτή που ήξερες…

Φίλε νεοδημοκράτη σε καλούμε να ξανασκεφτείς τι συμφέρει εσένα και την οικογένειά σου. Κοίταξε τους λογαριασμούς που πληρώνεις και σκέψου τι μέλλον θέλεις για τα παιδιά σου.

Εμείς δεν σου είμαστε άγνωστοι. Ούτε κλέψαμε (το αντίθετο…), ούτε αδιαφορήσαμε για την οικονομία (είχαμε 12 συνεχή τρίμηνα με ανάπτυξη).  Σεβόμαστε  τη δημοκρατία, δεν στήνουμε «παρακράτος» για να κάνουμε «τη δουλειά μας», δεν θεωρούμε το κράτος «λάφυρο».

Φίλε ψηφοφόρε της ΝΔ σκέψου αν αυτό που ζεις είναι η «κανονικότητα» που σου έταξαν και αποφάσισε…