Close

7 Νοεμβρίου 2022

“Δημοκρατία ή αυταρχισμός”; 

Οι καθημερινές αποκαλύψεις του τελευταίου διαστήματος έφεραν στο φως μεταξύ άλλων και ένα «μυστικό»: Ότι η συγκολλητική ουσία της μικρής αυτής ομάδας που αποτελεί την «Μαξίμου ΑΕ» δεν είναι μόνο η εξουσία, δεν είναι μόνο η ιδεολογία (αν και αυτό αμφισβητείται για πολλούς), είναι και οι «μπίζνες»… Ενδεικτικά:

-Ο βουλευτής Μαγνησίας κ.Μαραβέγιας ήταν αυτός που κατάφερε να εντάξει έργο της συζύγου του στον αναπτυξιακό νόμο, ύψους 4,2 εκατ. ευρώ, όταν η συντριπτική πλειοψηφία μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών δεν έχουν αντίστοιχες δυνατότητες. Μάλιστα η εταιρεία της συζύγου του κ. Μαραβέγια συστάθηκε 3 μέρες μετά την έγκριση του έργου…

-Ο βουλευτής κ.Πάτσης έχει τεράστια κενά στο πόθεν έσχες του, περίεργες δραστηριότητες (“επίσημες” επισκέψεις και συναντήσεις στο Κόσοβο) και το πιο σημαντικό, έγινε “κοράκι” αγοράζοντας με δανεικά από την Πειραιώς (4,2 εκατ. ευρώ) κόκκινα δάνεια της Τράπεζας Πειραιώς αξίας 62 εκατ. ευρώ!

-Η κ.Ρεβέκκα Πιτσίκα, σύμβουλος στο γραφείου του προέδρου της Ν.Δ. για θέματα αξιολόγησης στελεχικού δυναμικού, φέρεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις συνολικά πάνω από 400.000 ευρώ από ΕΛΤΑ, ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ.

-Ο κ. Πιερρακάκης, δεν έχει απαντήσει τίποτε επί της ουσίας στα όσα έχουν καταγγελθεί το τελευταίο διάστημα. Μέσω της Κοινωνίας της Πληροφορίας σε μια τριετία έδωσε 475 συμβάσεις ύψους 26 εκατ. €. Προχώρησε σε απευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ σε ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρείας, σε “γαλάζιες ακρίδες”, όπως ο Πάτσης και η Πιτσίκα, ενώ ανέθεσε έργο χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης σε συμβουλευτική που συνέταξε το σχέδιο απορρόφησής του…

-Επίσης στα εποπτευόμενα από τον Πιερρακάκη ΕΛΤΑ έχουμε: Απευθείας αναθέσεις, διαγωνισμούς με «συλλογή προσφορών», διαγωνισμούς με μόνον έναν υποψήφιο, συμβούλους που παίρνουν ανάθεση για μελέτες και γίνονται ακριβοπληρωμένα στελέχη, διευθυντές που πολλαπλασιάζονται χωρίς εμφανή λόγο κ.λπ.

-Τώρα διαβάζουμε ότι η κυβέρνηση προωθεί την πώληση της ΛΑΡΚΟ έναντι “πινακίου φακής”. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ΛΑΡΚΟ με το εργοστάσιο, τις εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό, 1 εκατομμύριο στρέμματα γης που περιέχουν νικέλιο και κοβάλτιο, λιμάνια, δύο εργατικούς οικισμούς 1000 περίπου διαμερισμάτων κ.α. “πωλείται” με 5 ευρώ το στρέμμα!!!

Θα μπορούσαμε να συνεχίζουμε να γράφουμε και να απαριθμούμε τα οικονομικά σκάνδαλα της κυβέρνησης χωρίς να τελειώνουμε. Το θέμα όμως πλέον είναι να τελειώσουμε με αυτή την ομάδα που μας κυβερνά. Δυστυχώς συμπεριφέρεται σα να είναι “ιδιοκτήτης” της χώρας και εμείς υποτελείς. Νομίζουν ότι όλα τους ανήκουν και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Πίσω από το “εθνικό απόρρητο” προσπαθούν να κρύψουν τις ακραίες ανομίες τους στις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων. Ο έλεγχος (με τον γνωστό τρόπο…) της πλειοψηφίας των ΜΜΕ δεν μπορεί να αποτελέσει επαρκή πανοπλία για την κυβέρνηση. Πολύ περισσότερο που διαπιστώνουμε όλοι ότι τμήμα των ΜΜΕ αυτών παίρνει κάποιες αποστάσεις από την ηγετική ομάδα του Μαξίμου…

Ίσως πρέπει και εμείς να υιοθετήσουμε το σύνθημα που είχε ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο ντα Σίλβα Λούλα, ο οποίος καλούσε τον λαό της χώρας του να διαλέξει ανάμεσα σε δημοκρατία και αυταρχισμό… Πιστεύω ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποδείξει στην πράξη ότι για αυτήν η δημοκρατία είναι καλή όταν δεν της δημιουργεί προβλήματα. Διαφορετικά δεν έχουν κανένα πρόβλημα να παραβιάσουν νόμους, να συμπεριφερθούν με αυταρχισμό ή ακόμα και να διασπείρουν ψευδείς “ειδήσεις” προκειμένου να καλλιεργήσουν το γνωστό “όλοι ίδιοι είναι”.

Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με συνέπεια θα επιμείνουμε στην πολιτική πρόταση για κυβέρνηση συνεργασίας όλων των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων. Με ισοτιμία, χωρίς ηγεμονισμούς, αλλά πάντα με αρχές και διαφάνεια, καλούμε όλους να δώσουμε τέλος στην επιδρομή των “γαλάζιων ακρίδων” στην οικονομία της χώρας. Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι όταν μας έρχεται ο λογαριασμός (ΔΕΗ, φυσικό αέριο κ.λπ) ένα μέρος το πληρώνουμε για τις επιλογές Μητσοτάκη. Ε, ας του στείλουμε πίσω αυτό το λογαριασμό…

https://www.kontranews.gr/apopseis/dimokratia-i-aftarchismos/