Close

10 Νοεμβρίου 2022

O Γιάννης Μπαλάφας στην ΕΡΤ1 στην εκπομπή “Συνδέσεις”_10.11.2022

 

Ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ1 στην εκπομπή “Συνδέσεις” με τους δημοσιογράφους Κ. Παπαχλιμίντζο και Χ. Βίδου:

– Τα δεδομένα συμμετοχής δείχνουν ότι ήταν η μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων δέκα ετών και, μάλιστα, η πρώτη μετά την πανδημία που είχε καθηλώσει τον κόσμο από φόβο. Ήταν ένα βροντερό «παρών» των εργαζομένων και των πολιτών οι οποίοι χθες πήγαν στα super markets και είδαν το φιάσκο με το “καλάθι του νοικοκυριού” και την παντελή έλλειψη ελέγχου των τιμών, όπως μήνες τώρα βλέπουν υπέρογκους λογαριασμούς ενέργειας. Ήταν ένα βροντερό «παρών» που θα επηρεάσει συνολικά τις πολιτικές εξελίξεις.

– Επειδή συνεχώς ακούγεται η ρητορική των «συν και πλην» στους προϋπολογισμούς και το πώς θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό που θα δημιουργήσουν τα μέτρα που προτείνουμε, αρκεί να αναφερθώ σε μία σειρά «σπάταλων» κυβερνητικών επιλογών όπως, οι αναθέσεις χωρίς διαγωνισμούς, οι «στημένοι» διαγωνισμοί και οι διάφοροι “Πάτσηδες” που παίρνουν τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών «κάτω από το τραπέζι». Χρήματα που αν αθροιστούν καλύπτουν το απαιτούμενο ποσό για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των πολιτών από την ακρίβεια.

– Όλα αυτά τα ζητήματα καταλήγουν στην τεράστια και, καταγεγραμμένη πλέον στις δημοσκοπήσεις, δυσαρέσκεια και οργή των πολιτών.

– Αν θέλουμε να μπει ένα τέλος σε αυτή τη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων πρέπει ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Μητσοτάκης, να σταματήσει να κρύβεται και να απαντήσει, επιτέλους, γιατί ήταν νόμιμη η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, του κ. Κουκάκη και άλλων δημοσιογράφων, του Χρ. Σπίρτζη κ.λπ. Πρέπει να προσέλθει στη Βουλή και να απαντήσει στα καίρια ερωτήματα που του θέτει ο Αλέξης Τσίπρας, τόσο για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, όσο και για τον τρόπο διεξαγωγής των επόμενων εκλογών.