Close

21 Νοεμβρίου 2022

Ο Γιάννης Μπαλάφας στο ART TV στην εκπομπή “Χωρίς Χρώμα”

 

Ο Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό ART TV στη εκπομπή “Χωρίς Χρώμα” με τους δημοσιογράφους Γ. Βαθιώτη και Μ. Σαραντοπούλου:

-Το ζήτημα των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών ξεπερνά τη λογική μιας κοινοβουλευτικής «κόντρας» μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

-Δεν είναι, λοιπόν, μόνο ο Βαξεβάνης. Το συγκρότημα Μαρινάκη, πριν από ένα μήνα βγήκε με πρωτοσέλιδο «Υποκλοπές τέλος» και στη συνέχεια «Το Βήμα» και «Τα Νέα» βγήκαν με συγκεκριμένα ονόματα υπουργών, άλλων στελεχών κ.λπ και καταγγελίες για παρακολουθήσεις, μιλώντας ταυτόχρονα για «μυστικό κέντρο παρακολούθησης από το Μαξίμου». Είναι ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μαρινάκης; Ακόμα και στελέχη της ΝΔ ζητούν διαλεύκανση και έχουν τοποθετηθεί δεικτικά σε σχέση με τη διαχείριση της υπόθεσης.

-Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε δύσκολη θέση και αυτό φαίνεται και από τη στάση του. Από την άρνησή του να προσέλθει στη Βουλή και να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

-Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει ένα νομοσχέδιο υποστηρίζοντας ότι «τακτοποιεί» τα «ατακτοποίητα» γύρω από το θέμα των παρακολουθήσεων.

-Είναι ένα νομοσχέδιο συγκάλυψης.