Close

29 Νοεμβρίου 2022

Επισκέψεις σε δομές Κοινωνικής Φροντίδας

Μετά από μεγάλη απουσία λόγω πανδημίας επισκέφτηκα το Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών και Ενηλίκων με Αναπηρία (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α) “Οριζόντες”. Ένας χώρος με εξαιρετικές δραστηριότητες για συνανθρώπους μας με νοητική αναπηρία, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας τους. Συζήτησα με τους αρμόδιους υπάρχοντα προβλήματα και ανέλαβα να φέρω στην Βουλή το θέμα της οικονομικής στήριξης των δομών Κοινωνικής Φροντίδας.

Επόμενη επίσκεψη το Πανελλήνιο Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες «ΕΡΜΗΣ». Το σωματείο λειτουργεί πάνω από τριάντα χρόνια παρέχοντας υπηρεσίες στα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους σε πολλούς δήμους της Αττικής. Τα μέλη και οι αρμόδιοι του σωματείου αξιοποιώντας μια σειρά καινοτόμων, παιδαγωγικών και θεραπευτικών μεθόδων, πραγματοποιούν δράσεις που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη, την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, αλλά και την επίτευξη της προσωπικής ανάπτυξης των ατόμων με αναπηρία, αναβαθμίζοντας την καθημερινότητά τους. Κατά την επίσκεψή μου είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον πρόεδρο κ. Αριστείδη Πανανό και τον ταμία κ. Ανδρέα Γκούβα, οι οποίοι με ενημέρωσαν για τα υπάρχοντα προβλήματα του σωματείου και, κυρίως, την ανάγκη οικονομικής στήριξης.

Από την πλευρά μου δεσμεύτηκα να φέρω στη Βουλή το ζήτημα, η επίλυση του οποίου θα επιτρέψει την απρόσκοπτη λειτουργία των δομών.