Close

29 Νοεμβρίου 2022

«Θέλουμε να είμαστε η θετική λύση»!

Κάτι καλό «τρέχει» με την ελληνική κοινωνία. Μετά την απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ της 9ης Νοεμβρίου, οι πολίτες κατέκλυσαν τους δρόμους όλων των πόλεων στην 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Δύο μεγάλες πανελλαδικές εκδηλώσεις με σαφή διεκδικητικά αιτήματα, με παλμό, με πολύ νεολαία, με έντονο το αντικυβερνητικό στοιχείο.

Η κοινωνία φαίνεται ότι σηκώνεται από τον καναπέ και διεκδικεί.

Η κοινωνία φαίνεται ότι δεν ανέχεται άλλο «δούλεμα».

Η κοινωνία φαίνεται ότι μας «κοιτάζει» όλους με διερευνητική ματιά και μας «ζυγίζει»…

Καλά κάνουν οι πολίτες και είναι καχύποπτοι. Η ζωή τους χειροτέρευσε με τα μνημόνια στα οποία μας έβαλαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υποστηρίζουμε ότι στη «δική μας βάρδια» καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, καταφέραμε να πετύχουμε ανάπτυξη για 12 συνεχόμενα τρίμηνα με την κοινωνία όρθια. Όμως γνωρίζουμε καλά ότι αυτό δεν έφτανε για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Χάσαμε το 2019. Πολλά γεγονότα και πολλοί παράγοντες έπαιξαν τον ρόλο τους σε αυτό, τα έχουμε πει, έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας.

Τώρα όμως οικοδομούμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία. Οι πολίτες διαπίστωσαν και διαπιστώνουν καθημερινά ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν υλοποιεί σχεδόν καμία από τις προεκλογικές της υποσχέσεις. Πολύ περισσότερο που πλέον έχει να αντιμετωπίσει «σκαστά σκάνδαλα» με μεγάλη σημασία. Οι υποκλοπές, η ακρίβεια, ο Πάτσης, ο αυταρχισμός και πολλά άλλα, συνέβαλαν προκειμένου να διαρραγούν οριστικά οι πολιτικές σχέσεις μεγάλης μερίδας πολιτών με την κυβέρνηση.

Εμείς όμως διεκδικούμε να μην είμαστε «η λιγότερο κακή επιλογή». Θέλουμε να είμαστε η θετική λύση, να επιλεγούμε από τους πολίτες με κριτήριο το πρόγραμμά μας και τα πρόσωπα που θα το υπηρετήσουν. Επιπλέον θέλουμε να επιλεγούμε γιατί είμαστε υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου. Με ένα πρόγραμμα ανόρθωσης της οικονομίας και δίκαιης ανάπτυξης η οποία θα επιμερίζεται σε όλους. Και με δέσμευση ότι όλες οι πράξεις που έχουν να κάνουν με παραβίαση του Συντάγματος και των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων θα ελεγχθούν από τη δικαιοσύνη…

Άρθρο στην εφημερίδα “Επικοινωνία”