Close

29 Νοεμβρίου 2022

Ο Γιάννης Μπαλάφας στο ART TV

Ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό ART TV στο δημοσιογράφο Γ. Παπαγιάννη:

– Αυτό που ζούμε με την υπόθεση των υποκλοπών φαντάζει απίστευτο. Πιστεύαμε ότι είχαμε αφήσει πίσω μας αυτές τις πρακτικές που βιώσαμε με κόστος το 1967-1974. Έρχονται συνεχώς στο φως αποκαλύψεις για πολίτες, η παρακολούθηση των οποίων δεν έχει σχέση με ζητήματα εθνικής ασφάλειας.

– Είναι προφανές, ότι το πρόβλημα της ακρίβειας είναι το πρώτο ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες και, αυτό αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Όμως, όσο περνάει ο καιρός και βγαίνουν συνεχώς νέα στοιχεία, γίνεται αντιληπτό από όλους τους πολίτες, ότι το ζήτημα των παράνομων παρακολουθήσεων, των υποκλοπών και των παράνομων λογισμικών είναι ζήτημα δημοκρατίας.

– Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε δεδομένα τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, όσον αφορά τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΝΔ. Το τελικό αποτέλεσμα θα το δώσει μόνο η κάλπη. Επιπλέον, υπάρχουν κάποια στοιχεία σε όλες αυτές τις δημοσκοπήσεις που μας προβληματίζουν. Το πρώτο στοιχείο είναι ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι μεγάλο. Επίσης, αναλύοντας την συσπείρωση που εμφανίζουν το δύο κόμματα, βλέπουμε ότι για τη ΝΔ το ποσοστό αγγίζει το 80%, ενώ για εμάς είναι στο 65%. Αυτό σημαίνει ότι για μεν τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μεγάλο περιθώριο αύξησης του ποσοστού, σε αντίθεση με τη ΝΔ που έχει φτάσει στα όριά της.