Close

7 Δεκεμβρίου 2022

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία από τα σωματεία “Ερμής” και “Ιππόκαμπος”

3 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία τα σωματεία “Ερμής” και “Ιππόκαμπος” διοργάνωσαν στο Δημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης “Μίκης Θεοδωράκης” μία θαυμάσια εκδήλωση.

Συμμετείχαν τα παιδιά που φιλοξενούνται και εκπαιδεύονται από τις δομές αυτές τραγουδώντας, χορεύοντας και παίζοντας σε θεατρικά δρώμενα. Έβλεπες στα πρόσωπα τους τη δίψα τους για ζωή και την ευχαρίστηση τους για ότι έκαναν πάνω στη σκηνή. Τα χειροκροτήματα έντονα, η συγκίνηση περίσσεψε.

Πολλά συγχαρητήρια στους γονείς που λειτουργούν τις δομές, στους εκπαιδευτικούς και φυσικά στα ίδια τα παιδιά!

Σήμερα, πάνω από 1δις συνάνθρωποί μας παγκοσμίως, με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, βρίσκονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις των πολλαπλών κρίσεων και τη διεύρυνση των ανισοτήτων εξαιτίας των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν ο κοινωνικός ρατσισμός, η κοινωνική απομόνωση και οι διακρίσεις. Οι σύγχρονες ανάγκες απαιτούν ένα προνοιακό κράτος με επίκεντρο την συμπερίληψη, την ισότητα, την αξιοπρέπεια, που θα διασφαλίζουν ένα κοινωνικό-εργασιακό-συνταξιοδοτικό επίπεδο που δεν θα δημιουργεί ανασφάλεια και αβεβαιότητα στα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειές τους.

Αιτήματα που διεκδικεί σταθερά το αναπηρικό κίνημα και συμπυκνώνονται στη φράση «αξιοπρεπής διαβίωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών μας, για τη συμπερίληψη στην κοινωνία, για μια ζωή με ίσα δικαιώματα».