Close

15 Δεκεμβρίου 2022

O Γιάννης Μπαλάφας στον τηλεοπτικό σταθμό NET24 – RISE TV_13.12.2022

Ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό NET24 – RISE TV στο δημοσιογράφο Β. Ταλαμάγκα:

– Τo φαινόμενο «Καϊλή» όπως και τα φαινόμενα τύπου «Πάτση» είναι ντροπή για τη χώρα μας.

– Όσον αφορά την προσπάθεια της ΝΔ να συμψηφίσει τις υποθέσεις διαφθοράς στελεχών της, πρέπει να υπενθυμίσω ότι επί των ημερών μας η ΝΔ δεν είχε αναφέρει τίποτα περί ευθυνών στελεχών μας. Είναι προφανές, ότι αν είχαν ανακαλύψει την παραμικρή οικονομική ατασθαλία, δεν θα μας χαρίζονταν. Επί τεσσερισήμισι χρόνια δεν είχαν πει τίποτα, όχι επειδή δεν έψαχναν, αλλά επειδή δεν υπήρχαν.

– Βιώνουμε από τις πιο δύσκολες οικονομικές περιόδους λόγω των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης και των ιδεοληψιών της για στήριξη των λίγων έναντι των πολλών. Είναι χαρακτηριστικό ότι επέλεξε αυτό το διάστημα, που οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση και οι καταστηματάρχες μιλούν για λουκέτα, να μειώσει τη φορολογία στα μερίσματα των εφοπλιστών.

– Χρειάζεται να βοηθηθεί η κοινωνία μας, κυρίως με ευθύνη της ηγεσίας, ώστε να καταπολεμηθούν φαινόμενα αρνητικής μεταχείρισης ειδικών πληθυσμιακών ομάδων όπως, οι Ρομά, καθώς και άνθρωποι που δηλώνουν διαφορετικοί.

– Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι υπάρχουν παραβάσεις διαβαθμίσεων και εγκληματικών δράσεων, που προφανώς είναι αρνητικές και καταδικαστέες. Όμως αυτές πρέπει να αντιμετωπίζονται ανάλογα με τη βαρύτητά τους. Οι αστυνομικοί πρέπει να διαπαιδαγωγούνται με τρόπο που να διαχωρίζουν τις περιπτώσεις αυτές. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ότι χάθηκε μια ζωή για είκοσι ευρώ. Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό ότι του συμπεριφέρθηκαν λες και ήταν «μαφιόζος».

– Η πείρα δείχνει ότι οι ισχυροί εξυπηρετούνται από την ύπαρξη μιας μόνιμα αντιπαραθετικής στάσης ανάμεσα στους πολίτες και τους αστυνομικούς. Αυτό είναι μεγάλο λάθος.

– Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη, υπάρχει αλλαγή στη ρητορική και στην γραμμή άμυνας της κυβέρνησης.

– Ο συμψηφισμός και ο αντιπερισπασμός που προσπαθεί η ΝΔ είναι η συνήθης τακτική του ενόχου.