Close

17 Δεκεμβρίου 2022

Ο Γιάννης Μπαλάφας στον τηλεοπτικό σταθμό ART TV

Ο Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β’3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό ART TV στη δημοσιογράφο E. Κοσμοπούλου:

– Ζούμε μία πολιτική δυσωδία. Από τη μία πλευρά έχουμε την ακρίβεια Μητσοτάκη που ρημάζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και από την άλλη έχουμε τα φαινόμενα υπονόμευσης της δημοκρατίας με τις υποκλοπές και τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς.

– Το επικίνδυνο στα ζητήματα διαφθοράς είναι να τα συνηθίσουμε. Είναι να μπούμε σε μία λογική ότι είναι συνήθη φαινόμενα.

– Οι πολιτικές ηγεσίες οφείλουν να είναι αυστηρές και προσεκτικές ακόμα και για υποθέσεις που βρίσκονται σε επίπεδο πληροφοριών ή υποψίας.

– Η υπόθεση των υποκλοπών αποκτά συνεχώς νέες διαστάσεις. Στοιχεία που έχουν αναγκάσει τα στελέχη της κυβέρνησης να αλλάξουν ρητορική και να μιλάνε πλέον για «ρυπαρά δίκτυα» εντός της ΕΥΠ, αντί για «μυθεύματα». Τα «ρυπαρά δίκτυα», όμως, που αναφέρει ο κ. Οικονόμου, στελεχώνονται από πρόσωπα που είχαν τοποθετηθεί από δεξιές κυβερνήσεις.

– Είναι συνήθης τακτική του ενόχου όταν πιάνεται με «τη γίδα στην πλάτη» αντί να δικαιολογηθεί ή να απολογηθεί, να μετέρχεται αντιπερισπασμούς και συμψηφισμούς. Δεν είμαστε, όμως, όλοι ίδιοι. Όσες προσπάθειες κι αν καταβάλουν τα στελέχη της κυβέρνησης, οι πολίτες γνωρίζουν ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.