Close

27 Δεκεμβρίου 2022

Ο Γιάννης Μπαλάφας στο Κανάλι Ένα 90,4

 

Ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό του Πειραιά – Κανάλι 1, 90.4 στο δημοσιογράφο Β. Ταλαμάγκα:

– Πρέπει και μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή.

-Το σύστημα της απλής αναλογικής είναι αντικειμενικά το πιο αντιπροσωπευτικό και δίκαιο σύστημα εκλογών. Μέσα από αυτό μπορεί να διαμορφωθεί μία πλειοψηφική προοδευτική και δημοκρατική κυβέρνηση στη βάση ενός προωθητικού προγράμματος.

– Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει επιτέλους η χώρα μας να αφήσει στο παρελθόν τη σημερινή εξαιρετικά αρνητική διακυβέρνηση της περιόδου Μητσοτάκη. Δεν αντέχει πια ο λαός την ακρίβεια, τον πολλαπλασιασμό των κόκκινων δανείων, τις υποκλοπές και την διαφθορά.

– Η ΝΔ αφού δεν μπορεί να υποστηρίξει το κυβερνητικό της αφήγημα προσπαθεί να δημιουργήσει το αφήγημα του «όλοι είναι ίδιοι». Επιχειρεί έναν συμψηφισμό, που όμως, δεν πείθει.

-Χαρακτηριστικό παράδειγμα των τελευταίων ημερών είναι ότι από Ιανουάριο τα τιμολόγια στο ρεύμα θα αυξηθούν κατά 30%, χωρίς να έχει μεσολαβήσει κάποιο νέο γεγονός.

– Η κυβέρνηση διατυμπανίζει την αύξηση των συντάξεων από 1.1.2023, αλλά αποκρύπτει ότι είναι απόφαση και νόμος της δικής μας κυβέρνησης.

– Δεν μπορούμε να μιλάμε για κράτος δικαίου και για δικαιοσύνη όταν η συνταγματικά κατοχυρωμένη αρμόδια ανεξάρτητη αρχή για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) στην προσπάθειά της να ελέγξει τις εταιρείες μέσω των οποίων έγιναν οι παρακολουθήσεις εμποδίζεται με παρέμβαση του «εκλεκτού» του Κ. Μητσοτάκη, εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκου.