Close

9 Ιανουαρίου 2023

Αισιόδοξοι και αποφασισμένοι!

Έτσι θα πάμε στις εκλογές:

Με πλιάτσικο στα δημόσια ταμεία. Με απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων, με Πάτσηδες, Χειμάρες και άλλες γαλάζιες ακρίδες. Με «χάρισμα» δισεκατομμυρίων στις εταιρείες ενέργειας, με πούλημα της ΔΕΗ σε ιδιώτες, με παραχώρηση του management των ΕΛΠΕ στον κ.Λάτση.

Με κοροϊδία στους πολίτες. Με food pass, με καλάθια νοικοκυράς, αλλά χωρίς επάρκεια στα φάρμακα. Με ταρατατζούμ για αυξήσεις στις συντάξεις και τους μισθούς, μόνο που απέχουν πολύ από τον πληθωρισμό. Με «αγιογραφίες» του πρωθυπουργού και των «εκλεκτών» του από την φιλοκυβερνητική μερίδα των ΜΜΕ που ακόμα επιμένει να τον στηρίζει άκριτα (γιατί  άραγε;)…

Με την κοινωνία να ζητά δικαιοσύνη παντού, χωρίς να εισακούγεται. Με την κεφαλή της δικαιοσύνης (τον κ.Ντογιάκο) να κάνει ότι περνά από το χέρι του για να καθυστερήσουν οι έρευνες για τις παρακολουθήσεις, να εμποδίσει την ΑΔΑΕ στις έρευνες που υποχρεούται να κάνει, με την κοινωνία να βλέπει πόσο αυστηρή είναι η δικαιοσύνη στους φτωχούς και αδύναμους και πόσο large είναι στους επώνυμους και όσους έχουν «φίλους» εκεί που πρέπει…

Με την αντίληψη του «ιδιοκτήτη» της χώρας και της ιστορίας της. Η εν κρυπτώ διαπραγμάτευση για μια «υβριδική συμφωνία» δανεισμού των γλυπτών του Παρθενώνα, αποδεικνύει την Μητσοτακική αντίληψη και πρακτική: Όλα, ακόμα και τα ιερά και τα όσια, στην προσπάθεια να επουλωθεί η τραυματισμένη εικόνα του απερχόμενου πρωθυπουργού. Θα δανειστούμε τα δικά μας γλυπτά (αναγνωρίζοντας έτσι την βρετανική «ιδιοκτησία») για μια φωτογραφία που μπορεί να φέρει ψήφους… Ντροπή!

Με εργαλειοποίηση του φόβου εξ ανατολών, χωρίς όμως σαφή και αποτελεσματική εξωτερική πολιτική. Με έναν υπουργό (κ. Συρίγος) να τάσσεται υπέρ της πώλησης F-16 στην Τουρκία, με την Ελλάδα απούσα από σημαντικές διεργασίες στην ευρύτερη περιοχή (δεν μας καλούν καν στις διαβουλεύσεις για την Λιβύη) και με έναν αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων άφωνο μπροστά στις αποκαλύψεις ότι παρακολουθείται.

Με αυταρχισμό που ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Η πρόσφατη αστυνομική εντολή για  «εγκλεισμό» της πρώην Δημάρχου Γαύδου στο σπίτι της για να μην χαλάσει την εικόνα του πολυχρονεμένου μας πρωθυπουργού, αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει όριο.

Στην αυγή της νέας χρονιάς όμως όλοι γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με την παράδοση, μετά από δωδεκαήμερη παραμονή στην επιφάνεια οι καλικάντζαροι χώνονται πάλι στα έγκατα της Γης και πριονίζουν το δέντρο που κρατά τη γη…

Εμείς είμαστε αισιόδοξοι, αλλά και αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε μια καλύτερη τύχη για την χώρα μας και τους πολίτες. Οι εκλογές, όποτε και να γίνουν, θα κρίνουν το είδος της δημοκρατίας που θα έχουμε και την κατεύθυνση της οικονομίας. Η δική μας πρόταση για μια κυβέρνηση ισότιμης συνεργασίας όλων των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, δίνει την διέξοδο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι πολίτες με την ψήφο τους θα την εγκρίνουν.