Close

20 Ιανουαρίου 2023

Ο Γιάννης Μπαλάφας Στο Κόκκινο_20.1.2023

Ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 στoυς δημοσιογράφους Γ. Τραπεζιώτη και Γ. Μελιγγώνη:

– Το σύστημα Μητσοτάκη έχει γίνει expert στη βρώμικη προπαγάνδα. – Η φαιά προπαγάνδα έχει κάποιες βασικές αρχές. Η πρώτη είναι ότι όσο πιο μεγάλο είναι το ψέμα και όσο πιο συχνά το επαναλαμβάνεις τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να γίνει πιστευτό. Η ΝΔ αντιστρέφει την πραγματικότητα και αποδίδει στον πολιτικό της αντίπαλο γεγονότα που βαρύνουν την ίδια.

– Σε οποιοδήποτε άλλο κράτος δικαίου η αποκάλυψη του σκανδάλου των παράνομων υποκλοπών θα είχε οδηγήσει στην παραίτηση της κυβέρνησης. Εδώ ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι αυτός που υπονομεύει τα δημοκρατικά δεδομένα στην Ελλάδα», όπως χαρακτηριστικά είπε χθες από το Νταβός όπου βρίσκεται.

– Κοινώς, έχουμε μπλέξει και πρέπει με τη θέληση του ελληνικού λαού και την έκφραση αυτής στις εκλογές να τελειώνουμε με αυτή την κατάσταση.

– Ο λαός μας λέει ότι «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται». Αυτή τη στιγμή η ΝΔ προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, «κουκουλώνοντας» όλα τα ζητήματα μέχρι τις εκλογές και προσπαθώντας να συμψηφίσει καταστάσεις, ώστε να ισχυροποιήσει το αφήγημα του «όλοι ίδιοι είναι».

– Ας πάρουμε για παράδειγμα την υπόθεση Παππά, η οποία ξεκίνησε με έξι κατηγορίες, οι οποίες στη συνέχεια έγιναν δύο, από αυτές η μία ετέθη εκτός και η άλλη (παράβαση καθήκοντος) πρόκειται για πλημμέλημα. Σέρνουν, δηλαδή, τον Νίκο Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για πλημμέλημα με διάφορες απίθανα προσχήματα!

– Ένα άλλο απίστευτο παράδειγμα είναι η προσπάθεια να εμπλέξουν τον ανώτατο δικαστικό κ. Βουρλιώτη, πρόεδρο της Αρχής για αντιμετώπιση του ξεπλύματος «μαύρου χρήματος», σε μια προσπάθεια πίεσης-έρευνας προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να λάβουν όμως την απάντηση του κ. Βουρλιώτη ότι «Δεν παίζω σε πολιτικά παιχνίδια και δεν πρόκειται να ξεκινήσω καμία τέτοια έρευνα».