Close

2 Φεβρουαρίου 2023

Ο Γιάννης Μπαλάφας στον ΣΚΑΪ-1.2.2023

 

Ο Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β’3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ στoυς δημοσιογράφους Δ. Οικονόμου και Ά. Παυλόπουλο:

– Η απόφαση για αποχή αφορά μόνο τις ψηφοφορίες στη Βουλή, με εξαίρεση την αναμενόμενη νομοθετική πρωτοβουλία για την εγκληματική ναζιστική οργάνωση «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ». Δεν σημαίνει ότι “φεύγουμε” από το Κοινοβούλιο, όπως κάποιοι προσπαθούν να εμφανίσουν. Συμμετέχουμε κανονικά σε όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, στο κοινοβουλευτικό έργο και στη συζήτηση του νομοθετικού έργου, αλλά όχι στην ψηφοφορία στο τέλος της διαδικασίας. – Η απόφαση αυτή καταρχήν είναι απόλυτα θεσμική και υπεύθυνη, προβλέπεται τόσο από τον Κανονισμό της Βουλής όσο και από το Σύνταγμα. Είναι μια ενέργεια με την οποία θέλουμε να καταδείξουμε τη θεσμική εκτροπή της κυβέρνησης και το απροχώρητο της κατάστασης σε σχέση με ζητήματα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη. Αναφέρομαι, ιδιαίτερα, στις υποκλοπές και στις παρακολουθήσεις του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, τεσσάρων ακόμη ανώτατων στρατιωτικών στελεχών και του υπουργού κ. Χατζηδάκη. – Είναι μία συμβολική ενέργεια, απόλυτα θεσμική.

– Σε δήλωσή του ο κ. Ανδρουλάκης τον Αύγουστο του 2022 μίλησε για απόπειρα παγίδευσής του που είχε ως στόχο να είναι το κόμμα του σε ομηρία. Άρα, ο ίδιος μίλησε για παγίδευση με στόχο τον εκβιασμό, όταν ανακαλύφθηκε η παρακολούθησή του.