Close

2 Φεβρουαρίου 2023

Ο Γιάννης Μπαλάφας στο KONTRA CHANNEL_ 27.1.2023

Ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel στο δημοσιογράφο Γ. Μελιγγώνη:

– Η σημερινή κοινοβουλευτική διαδικασία ψήφισης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν μία σημαντική, ενδιαφέρουσα και δύσκολη συνεδρίαση. Η πρώτη παρατήρηση που θα ήθελα να κάνω είναι ότι καλώς ο Αλ. Τσίπρας προκάλεσε τη συζήτηση γιατί μέσα από αυστηρά θεσμική πρωτοβουλία ανάγκασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έρθει ενώπιος ενωπίω στη Βουλή και να απολογηθεί. – Πρέπει να επισημάνω ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση ψήφισε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, γεγονός που υποδηλώνει ότι πράξαμε σωστά. Υπάρχει και μία συμβολική διάσταση σε σχέση με την πρόταση δυσπιστίας. Όταν υπάρχουν δείγματα δημοκρατικής και θεσμικής εκτροπής δεν μπορείς να σιωπάς μπροστά στις όποιες δυσκολίες και υπερβολές μπορεί να προκύψουν.

– Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν έδωσε απαντήσεις στο κύριο ερώτημα που αφορά τις παρακολουθήσεις των συγκεκριμένων έξι προσώπων. Τους λόγους, δηλαδή, για τους οποίους παρακολουθούνταν. Αντιθέτως, προέβη σε άχαρους και άκομψους αντιπερισπασμούς σε μία προσπάθεια συμψηφισμού.

– Η προσπάθεια του Κ. Μητσοτάκη περί σύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ με τα «ρυπαρά δίκτυα» της ΕΥΠ με βασική αιτιολογία τη γνώση των έξι ονομάτων είναι έωλη. Οι κ.κ Οικονόμου και Γεραπετρίτης έχουν ομολογήσει την παρακολούθηση του κ. Φλώρου επί μία διετία, με επανειλημμένες υπογραφές της κ. Βλάχου. Αλλά ο Κ. Μητσοτάκης, ο υπεύθυνος της ΕΥΠ, θέλει να μας πείσει ότι δεν ήξερε τίποτα. Δικαίως ο Αλέξης Τσίπρας του είπε ότι «είτε είναι μειωμένης αντιληπτικότητας, είτε ψεύδεται». Επιπλέον, όλα τα ονόματα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα εδώ και μήνες, όπως και των Ανδρουλάκη, Κουκάκη, Μαλιχούδη, Κύρτσου, Τέλλογλου και άλλων ων ουκ έστιν αριθμός.

– Ο Κ. Μητσοτάκης προφανώς ψεύδεται. Είναι ο επικεφαλής αυτής της δυσώδους και πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεσης υποκλοπών και παράνομων παρακολουθήσεων. Και αντί να δώσει απαντήσεις, ακολουθεί την τακτική Ντογιάκου που δεν αναζητεί την αιτία και τον τρόπο των παρακολουθήσεων, αλλά το πώς έγιναν γνωστά συγκεκριμένα στοιχεία.

2 Φεβρουαρίου 2023 Νέα