Close

20 Φεβρουαρίου 2023

Ο Γιάννης Μπαλάφας στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Ν. Ηρακλείου “Επικοινωνία 94.0 FM”

 

Ο Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β’3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Ν. Ηρακλείου “Επικοινωνία 94.0 FM” στο δημοσιογράφο Γ. Βαθιώτη;

– Όσον αφορά ειδικά τους συνταξιούχους, η κυβέρνηση τους έχει εξαπατήσει με έναν απαράδεκτο τρόπο. Όλα τα χρόνια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν δόθηκε καμία αύξηση στους συνταξιούχους. Αντιθέτως, κατάργησε τη 13η σύνταξη που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε θεσπίσει ως μόνιμη σύνταξη. Επιπλέον, δεν τους επιστρέφει τα αναδρομικά και μάλιστα αφού πρώτα τους εξαπάτησε αποτρέποντάς τους να καταθέσουν προσφυγή για αυτά στο ΣτΕ. Τέλος, η μοναδική αύξηση που τους δίνει είναι η αύξηση του 7,75%, μια αύξηση που είχε προβλεφθεί με δικό μας νόμο ότι θα εφαρμοστεί από 1.1.2023.

– Επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Σε αυτό πρέπει να είμαστε σαφείς. Τώρα η κυβέρνηση πέταξε το μπαλάκι στον Άρειο Πάγο, ο οποίος σε χρόνο ρεκόρ έβγαλε αυτήν την απόφαση που αφήνει ελεύθερα τα funds και τις τράπεζες να ρημάζουν την περιουσία του κόσμου. Όλοι πλέον έχουν γίνει «Πάτσηδες», ο Πάτσης δεν είναι πια μόνον ένας. Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Το πρώτο που πρέπει να γίνει άμεσα είναι να περάσει μια απόφαση ο Κ. Μητσοτάκης με ΠΝΠ που θα αναστέλλει κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας έως τις εκλογές. Κανένας δεν τον εμποδίζει να προχωρήσει στην έκδοση μιας τέτοιας ΠΝΠ.

– Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δεσμευτεί ότι η πρώτη νομοθετική μας πράξη, ο πρώτος νόμος που θα φέρουμε προς ψήφιση στη νέα Βουλή με προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, θα είναι ένας νόμος που θα εμποδίζει το πλιάτσικο της περιουσίας του ελληνικού λαού και θα ρυθμίζει με τρόπο ορθολογικό και δίκαιο τα όποια χρέη.