Close

21 Φεβρουαρίου 2023

Αναφορά με θέμα: «Ελλείψεις ιατρικού προσωπικού και άλλα σοβαρά προβλήματα σε Μονάδες Υγείας του Δήμου Βύρωνα»

Ο Γιάννης Μπαλάφας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ του Β’3 Νότιου Τομέα Αθήνας κατέθεσε αναφορά προς τον αρμόδιο υπουργό Υγείας με Θέμα: «Ελλείψεις ιατρικού προσωπικού και άλλα σοβαρά προβλήματα σε Μονάδες Υγείας του Δήμου Βύρωνα».

Με την παρούσα Αναφορά (σχετική και η Αναφορά μας – 26-10-2022) θέτει υπόψη του υπουργού αιτήματα του Δήμου Βύρωνα, με τον χαρακτηρισμό του επείγοντος και αφορά τη στελέχωση της ΤΟ.Μ.Υ. Καρέα με τουλάχιστον ένα γιατρό, πρόσληψη στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα γιατρού καρδιολόγου, πρόσληψη κατάλληλου χειριστή για το ακτινολογικό μηχάνημα στο Κ.Υ. Βύρωνα, τοποθέτηση δύο γενικών γιατρών για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και των τακτικών ιατρείων του Κ.Υ. Βύρωνα και, εξασφάλιση της φύλαξης του Κ.Υ. τις νυκτερινές ώρες λειτουργίας του.

Με την παρούσα αναφορά αναδεικνύεται η καθοριστικής σημασία επίλυση των προαναφερθέντων προβλημάτων προκειμένου να καλυφθούν οι υγειονομικές ανάγκες της περιοχής σε Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και ζητείται η άμεση κάλυψη των κενών θέσεων, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της μονάδας.