Close

21 Φεβρουαρίου 2023

Ο Γιάννης Μπαλάφας στο OPEN TV_19.2.2023

 

Ο Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β’3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN στους δημοσιογράφους Ευλ. Ρέβη και Γ. Σιαδήμα:

– Κάθε μέρα έχουμε και μία νέα αρνητική είδηση που αφορά στελέχη της Κυβέρνησης. Το τελευταίο αφορά το πόρισμα του ΣΔΟΕ με το οποίο καταλογίζει στην πρώην Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Νικολάου ζημία 2 εκατομμυρίων στο Δημόσιο εξαιτίας των απευθείας αναθέσεων και, μάλιστα, σε εταιρείες που συστάθηκαν την παραμονή της ανάθεσης. Φαινόμενα διασπάθισης του δημοσίου χρήματος σε τέτοιο βαθμό μόνο ντροπή μπορούν να προκαλέσουν.

– Οι εκλογές της πρώτης Κυριακής θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Το σύστημα αυτό είναι το πιο δίκαιο και αποτυπώνει με τον πιο αυθεντικό και αντικειμενικό τρόπο τη θέληση των πολιτών.

– Θεωρούμε ότι ο κ. Μητσοτάκης διαπράττει ολίσθημα «περιφρονώντας» την πρώτη Κυριακή και εκπέμποντας ένα μήνυμα ότι η απλή αναλογική είναι ένα προβληματικό σύστημα. Αυτό που συμπεραίνουμε είναι ότι προσβλέπει στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποχή, γιατί εξυπηρετεί το σενάριο των δεύτερων εκλογών.

– Είναι απόλυτα κατανοητό ότι πριν τις εκλογές κάποια κόμματα επιχειρούν την περιχαράκωσή τους. Ενδεχομένως, να διατυπώνονται και κάποιες φραστικές υπερβολές που εξυπηρετούν αυτήν την περιχαράκωση. Τα αποτελέσματα, όμως, των εκλογών θα δώσουν την λύση. Η βασική μας, λοιπόν, διαφορά με τη ΝΔ είναι ότι εμείς δεν υποτιμούμε την πρώτη Κυριακή, αλλά θεωρούμε ότι η κάλπη θα φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην πρώτη θέση και θα δώσει το αποτέλεσμα για συγκρότηση προοδευτικής-δημοκρατικής κυβέρνησης.