Close

28 Φεβρουαρίου 2023

«Δεν έχει μέλλον»…

Ήταν 29 Μαΐου του 2018 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης διακήρυττε ότι: “Εμείς μιλάμε για μία νέα κανονικότητα”. Αυτή η “κανονικότητα” έγινε το αγαπημένο σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ΝΔ αλλά και των αγαπημένων τους ΜΜΕ. Βέβαια πιστεύω ότι ο καθένας άλλα είχε στο μυαλό του μιλώντας για “κανονικότητα”, αλλά αυτή είναι η τέχνη της δήθεν “επικοινωνίας”: Ο καθένας να προσαρμόζει στα δικά του “θέλω” μια ρήση του «άχαστου» ηγέτη.
Σήμερα όμως, περίπου 5 χρόνια μετά την εξαγγελία της “κανονικότητας” αυτή ηττάται από την πραγματικότητα…
-Σήμερα λοιπόν κανονικότητα σημαίνει να μας κυβερνά μια οικογένεια και οι φίλοι της οι οποίοι όλα τα γνωρίζουν και για όλα αποφασίζουν. Από το ποιος θα διοριστεί (ακόμα και χωρίς προσόντα), ποιος θα αναλάβει την τάδε προμήθεια (χωρίς διαγωνισμό βεβαίως), έως και το πως θα είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο! Εξαιρούνται βέβαια όσα μπορεί να τους εκθέσουν: Δεν γνωρίζουν τίποτα για παρακολουθήσεις, για μίζες, για βιαστές, για “κοράκια”, για καταπάτηση του κράτους δικαίου κλπ.
-Σήμερα κανονικότητα είναι η διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Για κάθε πρόβλημα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όλα τα καλά τα κάνει η κυβέρνηση. Έτσι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για τους πλειστηριασμούς, ο ΣΥΡΙΖΑ για την υποβάθμιση της καλλιτεχνικής παιδείας, ο ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια στην ενέργεια, ίσως ο ΣΥΡΙΖΑ να φταίει και για την κλιματική αλλαγή.
Αντιθέτως η καλή μας κυβέρνηση της ΝΔ μας έβγαλε από τα μνημόνια (που βγήκαμε το 2018), η κυβέρνηση αυτή μείωσε την ανεργία (η οποία έφθασε 27,5% τα χρόνια του μνημονίου, αλλά μειώθηκε στο 18,1% το 2019), η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έφερε την ανάπτυξη (παρά το ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαμε 12 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης) και πολλά άλλα.
Σήμερα η κανονικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει ακρίβεια, έχει πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, έχει διάφορα pass, έχει αυταρχισμό, έχει κατάλυση του κράτους δικαίου.
Ένα μόνο δεν έχει: Δεν έχει μέλλον…