Close

28 Φεβρουαρίου 2023

Οι εκλογές και εμείς!

H Intellexa (εταιρεία η οποία εμπορεύεται το spyware Predator και είναι εγκατεστημένη και στην Ελλάδα) απειλεί με εξώδικο την PEGA (Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για την διερεύνηση των παρακολουθήσεων) προσπαθώντας να εμποδίσει την διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών.
Η πρώην γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής απειλεί το ΣΔΟΕ το οποίο με πόρισμα του επιβεβαίωσε ζημία 2 εκ. ευρώ που προκάλεσε στο Δημόσιο η κ.Σοφία Νικολάου με σειρά απευθείας αναθέσεις.
Η κ.Μπακογιάννη απείλησε με φυλάκιση έως και 10 ετών όσους παραβιάσουν το «απόρρητο» και αποκαλύψουν όσα γνωρίζουν σχετικά με το σκάνδαλο παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Ντογιάκος απείλησε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ.Ράμμο με φυλάκιση γνωμοδοτώντας ότι η ΑΔΑΕ δεν έχει αρμοδιότητα να διαχειρίζεται αιτήματα πολιτών που ζητούν να πληροφορηθούν αν υπήρξε παρακολούθηση των τηλεφώνων τους για λόγους εθνικής ασφάλειας, ούτε μπορεί να απευθύνεται γι’ αυτό σε τηλεφωνικούς παρόχους.
Ο κ.Άδωνις Γεωργιάδης απειλεί ότι θα σύρει στα δικαστήρια τον stand up comedian Χριστόφορο Ζαραλίκο για σατυρικό βίντεο.
Δεκάδες επιχειρήσεις ασκούν πρακτικές SLAPP (Strategic Lawsuit Against Public Participation), για να λογοκρίνουν φωνές που ασκούν δημόσια κριτική και να αποθαρρύνουν την ενασχόληση με τα κοινά.
Η σημερινή κυβέρνηση δεν ανέχεται καμία κριτική ή αμφισβήτηση της πολιτικής και των πρακτικών της. Είναι ακραία αυταρχική, γι’αυτό και την συνέκριναν με την Ουγγαρία του Όρμπαν και την Πολωνία του Ντούντα σε ειδική συνεδρίαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα «Η διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα: Το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης».
Δυστυχώς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει πάρει αποστάσεις από τις παραδοσιακές πολιτικές που εφάρμοζαν οι προηγούμενες συντηρητικές κυβερνήσεις. Αυτό είναι εμφανές σε όλους εδώ και χρόνια, αν και προεκλογικά δεν αναμένονται άλλες αντιδράσεις για ευνόητους λόγους.
Όμως το τι γίνεται σε άλλα κόμματα, δεν μας αφορά.
Εκείνο που μας αφορά είναι η διολίσθηση της χώρας μας προς ένα αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης, με υποχώρηση του κράτους δικαίου, με διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, με πολιτικές στήριξης των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος των πολιτών, με χειραγώγηση μεγάλου μέρους των ΜΜΕ.
Εκείνο που μας αφορά είναι ότι ο μισθός και η σύνταξή μας φέτος αγοράζουν λιγότερα προϊόντα από όσα αγόραζαν πέρυσι.
Εκείνο που μας αφορά είναι ότι μειώνονται οι δίκαια πληρωμένες θέσεις εργασίας και αυξάνονται οι κακοπληρωμένες.
Εκείνο που μας αφορά είναι ότι πολλοί νέοι ψάχνουν να βρουν μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα δεν επαρκούν τα εργατικά χέρια για μια σειρά κλάδους (τουρισμός, γεωργία, κτηνοτροφία, κατασκευές κ.λπ).
Εκείνο που μας αφορά είναι ότι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταγωνιστούν ισότιμα με όσους «έχουν μπάρμπα στην Κορώνη»…
Ανεξάρτητα από ιδεολογικές προσεγγίσεις οι Έλληνες βιώνουν μια δυστοπία η οποία οφείλεται στις πολιτικές αγκυλώσεις, στην ανικανότητα, στη διαφθορά και στη διαπλοκή που πλέον κυριαρχούν στην ελληνική οικονομία. Οι «Πάτσηδες» δυστυχώς δεν είναι η εξαίρεση. Καθημερινά έρχονται στη δημοσιότητα αποκαλύψεις για «γαλάζιες ακρίδες» που βιαστικά (γιατί τελειώνουν οι μέρες της αφθονίας τους) κατατρώνε το δημόσιο χρήμα.
Αυτό πρέπει να τελειώσει και θα τελειώσει. Εμείς πιστεύουμε ότι προϋπόθεση για να γυρίσει σελίδα ο τόπος είναι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επικείμενες εκλογές και η συγκρότηση μιας κυβέρνησης με προοδευτικό-δημοκρατικό-αριστερό πρόσημο.