Close

28 Φεβρουαρίου 2023

Ο Γιάννης Μπαλάφας στον ΣΚΑΪ_26.2.2023

 

Ο Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β’3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ στoυς δημοσιογράφους Γ. Πιτταρά και Γ. Γρηγοριάδη:

– Ακούμε στελέχη της ΝΔ να μιλάνε για το σήμερα και είναι σαν να ζούμε σε άλλη χώρα και όχι στην Ελλάδα. Μια χώρα στην οποία όλα πάνε πάρα πολύ καλά, τα παιδιά επιστρέφουν από το εξωτερικό, υπάρχουν προτάσεις και λύσεις κ.λπ. Αυτά είναι μόνο στο μυαλό του κ. Μητσοτάκη. Ο κόσμος, όμως, δεν παραμυθιάζεται γιατί έχει την εμπειρία. Έχει το βίωμα μιας ολόκληρης τετραετίας Μητσοτάκη.

– Είναι αλήθεια ή δεν είναι αλήθεια ότι -σήμερα- κινδυνεύουν εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια από πλειστηριασμούς; Αλήθεια, επίσης, είναι ότι εμείς βάλαμε ζητήματα σε σχέση με τους πλειστηριασμούς, τα funds και τα κόκκινα δάνεια και νομοθετήσαμε για αυτά.

– Η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας δεν πάει καλά και υπάρχει ένα στοιχείο εξαιρετικά αρνητικό που το επιβεβαιώνει. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών αγγίζει τα 20 δισεκατομμύρια. Αυτό είναι τεράστιο έλλειμμα που δείχνει ότι η κατάσταση δεν είναι απλώς άσχημη, αλλά προβληματική.