Close

28 Φεβρουαρίου 2023

Ο Γιάννης Μπαλάφας στο ACTION 24_2.2023

 

O Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 στο δημοσιογράφο Γ. Πιέρρο: – Η απόφαση είναι, φυσικά, σεβαστή και υπάρχει η σχετική επίσημη ανακοίνωση του κόμματος μας. Εκεί όμως αρχίζει και τελειώνει η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Μία απόφαση μπορεί να είναι σεβαστή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι είναι εξ ορισμού σωστή, ούτε ότι είναι δίκαιη. Οι αποφάσεις είναι προϊόν κάποιων δικαστών. Επομένως, έχουμε όλο το δικαίωμα να κρίνουμε.

– Περιμένουμε να δούμε το σκεπτικό της απόφασης, αλλά δεν μπορώ να μην επιμείνω σε ένα σημείο. Αυτό που έπραξε ο Νίκος Παππάς ήταν να τηρήσει το Σύνταγμα και να θέσει κανόνες σε ένα τοπίο που επί 27 χρόνια λειτουργούσε στο σκοτάδι. Να βάλει τέλος, δηλαδή, στην δωρεάν χρήση των δημόσιων τηλεοπτικών συχνοτήτων.

– Περιμένουμε με τον ίδιο ζήλο να λειτουργήσει και ο κ. Ντογιάκος ώστε να συγκεντρώσει τις υποθέσεις των υποκλοπών σε μία υπόθεση, να ορίσει εισαγγελέα-ανακριτή και να καλέσει μάρτυρες, ώστε να ξεκινήσει, επιτέλους, η διενέργεια ελέγχου για ένα ζήτημα που έχει συγκλονίσει τη χώρα και αφορά τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου.

– Έχουμε δηλώσει ότι για μας, για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο μόνος πολιτικός αντίπαλος είναι η Δεξιά, ενώ κάθε προοδευτική-δημοκρατική πολιτική δύναμη είναι εν δυνάμει εταίρος συνεργασίας για την συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης.