Close

28 Φεβρουαρίου 2023

Ο Γιάννης Μπαλάφας στο ART TV_20.2.2023

Ο Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β’3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό ART TV στo δημοσιογράφο Γ. Βαθιώτη:

– Ο Κ. Μητσοτάκης μας έχει κατηγορήσει για πολλά κατά τη διακυβέρνησή μας, αλλά ουδείς δεν μας κατηγόρησε ποτέ για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Η περίπτωση Πάτση δεν είναι μεμονωμένη, καθώς υπάρχουν πολλοί «Πάτσηδες» στη ΝΔ. Η κ. Νικολάου πρώην Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτκής είναι το τελευταίο στη σειρά κρούσμα.

– Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε νομοθετήσει την 13η σύνταξη ως μόνιμη σύνταξη το 2019, την οποία ψήφισε η ΝΔ ως αντιπολίτευση αλλά κατήργησε όταν ανέλαβε την κυβέρνηση. Και αυτό για να μεταφέρει τους πόρους που είχαν δεσμευτεί για την πληρωμή της 13ης σύνταξης για τη στήριξη της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης.

– Οι νόμοι της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προστάτευαν την πρώτη κατοικία. Επί των ημερών μας δεν υπήρξε ούτε ένας (1) πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Ο Κ. Μητσοτάκης ψήφισε νέο Πτωχευτικό Κώδικα με τον οποίο καταργήθηκαν όλες οι δυνατότητες ρύθμισης των χρεών και διαπραγμάτευσης των οφειλετών με τις τράπεζες και τους servicers. Επιπλέον, κατήργησε και την φορολόγηση των funds, γεγονός που οδηγεί σε τεράστια απώλεια εσόδων για το δημόσιο.

– Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ζητήσει από τον Κ. Μητσοτάκη να φέρει άμεσα ΠΝΠ για να ανασταλούν εντελώς οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας μέχρι τις εκλογές. Μετά τις εκλογές με την προοδευτική-δημοκρατική κυβέρνηση που θα σχηματιστεί δεσμευόμαστε ότι θα φέρουμε νόμο που θα προστατεύει πλήρως την πρώτη κατοικία.