Close

28 Φεβρουαρίου 2023

Ο Γιάννης Μπαλάφας στο MEGA_22.2.2023

 

Ο Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β’3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, στο τηλεοπτικό κανάλι MEGA TV στους δημοσιογράφους Ι. Χασαπόπουλο και Α. Βούλγαρη:

– Η ακρίβεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις «χτυπά κόκκινο». Ο κόσμος υποφέρει. Το «καλάθι του νοικοκυριού» αποδείχθηκε φιάσκο. Άνθρωποι της αγοράς, όπως ο κ. Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, δηλώνουν ότι το «καλάθι» επηρέασε αρνητικά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και ταυτόχρονα πολλά προϊόντα του «καλαθιού» είναι ακριβότερα από την αγορά.

– Μετά την αποτυχία του «καλαθιού του νοικοκυριού» η κυβέρνηση φέρνει νέο επίδομα (market pass) για αγορά τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Πάλι όμως το ποσό είναι πολύ μικρό και επί της ουσίας δεν καλύπτει ούτε ένα ποσοστό της ακρίβειας.

– Είμαστε η μόνη κυβέρνηση που κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια (που οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έβαλαν) και, είμαστε η μόνη κυβέρνηση -διαχρονικά- που άφησε χρήματα στα κρατικά ταμεία, το «μαξιλάρι» των 37 δις, σε αντίθεση με τα άδεια ταμεία που μας παρέδωσε.