Close

17 Μαρτίου 2023

Ο Γιάννης Μπαλάφας στο διαδικτυακό κανάλι NAFTEMPORIKI_10.3.2023

Ο Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στο διαδικτυακό κανάλι NAFTEMPORIKI στο δημοσιογράφο Φίλιππο Φιλιππακόπουλο:

– Το κλίμα των ημερών σκιάζεται από τη θλίψη που δημιούργησε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Το αποτύπωμα που αφήνει αυτό το γεγονός είναι πολύ βαρύ για τις οικογένειες των θυμάτων και οφείλουμε όλοι μας να αναζητήσουμε με εντιμότητα και νηφαλιότητα τα αίτια του δυστυχήματος. Σεβασμός στους νεκρούς και στις οικογένειές τους σημαίνει αποκάλυψη της αλήθειας. Σεβασμός σημαίνει να δοθούν με σαφήνεια και ειλικρίνεια απαντήσεις στα ερωτήματα για το αν ήταν ένα τυχαίο γεγονός ή μια προαναγγελθείσα τραγωδία.

– Η σπουδή με την οποία ο Κ. Μητσοτάκης λίγες μόνο ώρες μετά το τραγικό συμβάν μίλησε για «ανθρώπινο λάθος» δείχνει την πρόθεση να προκαταλάβει το πόρισμα των ερευνών που ακόμα δεν είχαν ξεκινήσει. Και βέβαια, μετά από 10 μέρες, στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κ. Μητσοτάκης ενώ δήλωνε ότι θα αναζητηθούν τα αίτια συμπλήρωσε ότι «όλοι φταίμε».

– Όταν αναζητάς την αλήθεια δεν σπεύδεις να βγάλεις πορίσματα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αυτό μόνο ως πολιτική υποκρισία μπορεί να χαρακτηριστεί. – Ο Κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να συμψηφίσει τις ευθύνες του, αλλά δεν είναι πειστικός. Επί τέσσερα χρόνια ακολουθεί πολιτική απαξίωσης του ΟΣΕ.