Close

17 Μαρτίου 2023

Ο Γιάννης Μπαλάφας στο KONTRA CHANNEL_14.3.2023

Ο Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel στο δημοσιογράφο Γ. Μελιγγώνη:

– Οι σκιές από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη είναι ακόμα πολύ βαριές και οφείλουμε όλοι να είμαστε προσεκτικοί στις δηλώσεις μας. – Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Οικονόμου ότι ο Κ. Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός της χώρας, δεν γνώριζε προκαλεί εύλογα ερωτηματικά. Δεν συζητάμε για ένα δευτερεύον γεγονός, αλλά για την ασφάλεια των πολιτών. Το δυστύχημα στα Τέμπη δεν προέκυψε ως κεραυνός εν αιθρία. Έχουν προηγηθεί προειδοποιήσεις και εξώδικα από τους εργαζόμενους, δημοσιεύσεις, παραπομπή της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο από την Κομισιόν, προηγούμενα δυστυχήματα με απώλειες ζωών. Τέλος, είχαμε την παραίτηση υπευθύνων λόγω επικινδυνότητας στη λειτουργία του σιδηρόδρομου εξαιτίας της μη ολοκλήρωσης της τηλεδιοίκησης.

– Δεν μπορεί ο Κ. Μητσοτάκης να δηλώνει για όλα άγνοια. Δεν ήξερε για τις υποκλοπές, για τους Πάτσηδες, τον Χειμάρα, την Νικολάου, τώρα δεν ξέρει και για την ασφάλεια του σιδηρόδρομου. Ξέρει, όμως, να βγάζει ετυμηγορίες. Για αυτό αμέσως μετά το δυστύχημα έσπευσε να δηλώσει ότι ήταν «ανθρώπινο λάθος», για να αλλάξει την ετυμηγορία του μετά από δέκα μέρες λέγοντας ότι η δικαιοσύνη θα ερευνήσει τα αίτια, αλλά «φταίμε όλοι».

– Ο Κ. Μητσοτάκης επιχειρεί τη διάχυση ευθυνών και τη συγκάλυψη. Τόσο στο διάστημα τη δική μας διακυβέρνησης, όσο και τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η ΝΔ δεν έχει κάνει καμία κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ για ζητήματα που αφορούν τα τραίνα, παρά το γεγονός ότι η ΝΔ έψαχνε και ψάχνει «ψύλλους στα άχυρα» για την δική μας περίοδο. Τώρα, μετά το τραγικό γεγονός, ανακαλύπτει τις λεγόμενες διαχρονικές ευθύνες, αλλά δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη, ούτε ποσοτικά, ούτε ποιοτικά.