Close

17 Μαρτίου 2023

Παιχνίδια με τις εκλογές…

Παιχνίδια με τους θεσμούς κάνουν οι κυβερνώντες. Όλα τα υποτάσσουν στον εκλογικό σχεδιασμό τους αδιαφορώντας για κάθε νόμιμη πρόβλεψη, αδιαφορώντας για το ότι πλέον σε ολόκληρη την Ελλάδα (σε πλατείες και γήπεδα) η οργή ξεχειλίζει. Ταυτόχρονα υποκριτικά εγκαλούν την αντιπολίτευση για λαϊκισμό. Οι λέξεις χάνουν το νόημά τους.

Ας θυμηθούμε ορισμένα γεγονότα:

Ήταν Φεβρουάριος του 2019 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βασίλης Κικίλιας επέλεγαν την επιδημία γρίπης για να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ! Έκαναν μάλιστα post  «Η Ελλάδα στο έλεος του H1N1 με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ»… Σε συζήτηση στη Βουλή ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόλμησε να πει ότι «πολλά κρεβάτια στις εντατικές -δυστυχώς- παραμένουν κλειστά». Όλοι θυμόμαστε ότι με κυβέρνηση ΝΔ και εν μέσω πανδημίας με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς ο κ.Στέλιος Πέτσας δήλωνε ότι «αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια»…

Αμέσως μετά τις εκλογές του 2015 και με κάθε ευκαιρία η ΝΔ ζητούσε πρόωρες εκλογές. Μέχρι τις εκλογές του 2019 πρέπει να το ζήτησε πάνω από 20 φορές! Μετά τις εκλογές του 2019 και μόλις ξέσπασε η πανδημία ορισμένα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ διοχέτευαν πληροφορίες για πρόωρες εκλογές προκειμένου η ΝΔ να «εισπράξει την επιδοκιμασία του εκλογικού σώματος για την εξαιρετική διαχείρισή της»…

Σήμερα διαβάζουμε ότι η ημερομηνία των εκλογών εξαρτάται από τις προσωπικές και πολιτικές προτεραιότητες του κ. Μητσοτάκη:

– Εξαρτάται από τις δημοσκοπικές επιδόσεις της ΝΔ (καταλαβαίνουμε τι πραγματικά εκτιμούν οι δημοσκόποι όταν ο κ. Μητσοτάκης δεν τολμά να τις προκηρύξει).

– Εξαρτάται από το ότι συνταξιοδοτείται τον Ιούνιο η ηγεσία του Αρείου Πάγου και ο πρωθυπουργός θέλει η νέα ηγεσία να εκλεγεί από τη σημερινή σύνθεση της Βουλής…

– Εξαρτάται από την εκτίμηση ότι αν οι εκλογές γίνουν καλοκαίρι πολλοί νέοι δεν θα πάνε να ψηφίσουν (άρα θα «γλυτώσει» η ΝΔ από αυτούς που σε τεράστια ποσοστά θέλουν να την καταψηφίσουν).

Τα παραδείγματα είναι πολλά. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει τη χώρα σαν ιδιοκτησία της, συμπεριφέρεται με αλαζονεία και αυταρχισμό, αδιαφορεί για κάθε θεσμική πρόβλεψη η οποία «δεν την βολεύει». Μετά η ΝΔ (και τα «παπαγαλάκια» της) εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό!

Προσωπικά πιστεύω ότι η κυβέρνηση δεν θα «αντέξει» να μεταθέσει τις εκλογές για το καλοκαίρι. Θα αποτελέσει μια άνευ προηγουμένου πρόκληση κατά του συνόλου των πολιτών. Όμως οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί, όπως αποτυπώνονται στα διάφορα ΜΜΕ, αποτελούν μια ακόμη απόδειξη για το πως και πόσο αδιαφορεί προσωπικά ο πρωθυπουργός για τις κοινωνικές αντιδράσεις, ενώ όλα τα υποτάσσει στις προσωπικές του επιδιώξεις.

Μόνο που αυτή τη φορά η κοινωνία έχει πάρει τις αποφάσεις της, τις εκφράζει παντού και περιμένει τις κάλπες…

https://zoipress.gr/paichnidia-me-tis-ekloges/