Close

17 Μαρτίου 2023

“I have a dream”

Αλήθεια πως θέλουμε να είναι η Ελλάδα αύριο και τι πρέπει να γίνει για να το πετύχουμε; Αυτό είναι το ερώτημα που πολλοί θέτουν μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Το σίγουρο είναι ότι όλοι θέλουμε μια χώρα που η ασφάλεια να είναι σημαντικότερη από τα κέρδη.

Μια χώρα που οι επενδύσεις θα κατευθύνονται στην δίκαιη ανάπτυξη και όχι στη «βιτρίνα».

Μια χώρα που η ανάδειξη στελεχών και η αξιοποίηση εργαζομένων να έχει ως κριτήριο τις ικανότητες και όχι την κομματική προέλευση και τις «υψηλές γνωριμίες».

Μια χώρα που να διαθέτει ένα συγκροτημένο στρατηγικό σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης.

Μια χώρα που θα προστατεύει το περιβάλλον, θα ενισχύει την καινοτομία, θα βοηθά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα δίνει κίνητρα στη νεανική και ειδικά στη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Μια χώρα που τα εργατικά δικαιώματα και οι προβλέψεις των νόμων θα τηρούνται και δεν θα είναι οι εργαζόμενοι έρμαια στις διαθέσεις των «αφεντικών».

Μια χώρα που θα υπάρχει σεβασμός στο δημόσιο χρήμα και δεν θα κυριαρχούν οι απευθείας αναθέσεις σε «ημετέρους».

Μια χώρα με ενσυναίσθηση, με κατανόηση για τους αδύναμους, που δεν θα είναι οι κοινωνικά αδύνατοι έρμαια στις διαθέσεις του κάθε Πάτση.

Μια χώρα που οι νόμοι θα ισχύουν για όλους και δεν θα είναι κάποιοι «πιο ίσοι» από τους άλλους…

Μια χώρα που η δικαιοσύνη θα έχει ανακτήσει το χαμένο της κύρος!

Μια χώρα με ελεύθερα ΜΜΕ που θα μπορούν να ασκούν την πιο σκληρή κριτική σε όλους, χωρίς να έχουν προνομιακές σχέσεις με τη διαφθορά και τη διαπλοκή, χωρίς να προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.

Στις 28 Αυγούστου 1963 ο Αμερικανός ακτιβιστής πολιτικών δικαιωμάτων Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ στη διαδήλωση στην Ουάσιγκτον για την Εργασία και την Ελευθερία παρουσίασε το όραμά του μέσω της ομιλίας του με τίτλο “I have a dream”.

Πιστεύω ότι σήμερα όλοι οι πολίτες της χώρας μας έχουμε ένα όνειρο για την Ελλάδα, ένα όνειρο που δεν διαφέρει στην ουσία. Ένα όνειρο που πιστεύω ότι περιλαμβάνει όλα τα πιο πάνω. Ας αποφασίσουμε ποιος μπορεί να το υπηρετήσει καλύτερα και ας τον στηρίξουμε στις επερχόμενες εκλογές… Την δική μας πρόταση την ξέρετε!

https://www.ieidiseis.gr/opinions/188599/giannis-balafas-i-have-a-dream