Close

18 Μαρτίου 2023

Κοινή σύσκεψη των ΔΣ Μοσχάτου-Ταύρου και Καλλιθέας για το Φαληρικό Μέτωπο

Το ανοικτό θέμα του Φαληρικού Μετώπου απασχολεί έντονα και «ταλαιπωρεί» τους πολίτες και τα δημοτικά συμβούλια του Μοσχάτου – Ταύρου και της Καλλιθέας. Η κοινή συνεδρίαση των δύο δημοτικών συμβουλίων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Μαρτίου με παρουσία του περιφερειάρχη και εκπροσώπων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης της Περιφέρειας είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ασκήθηκε έντονη κριτική στην Περιφέρεια για την μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της 1ης φάσης του έργου καθώς και την καθυστέρηση στην έναρξη της 2ης φάσης για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου, Χώρων Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.λπ. Ζητήθηκε να συγκροτηθεί Επιτροπή Διαχείρισης με τη συμμετοχή των δύο Δήμων, όπως, επίσης, η άμεση απομάκρυνση των σωρών από μπάζα που έχουν συσσωρευθεί. Τέλος, ζητήθηκε η δημιουργία γηπέδου αθλοπαιδιών και ποδοσφαίρου.
Στη σύντομη τοποθέτηση μου, μεταξύ άλλων, τόνισα ότι η δημιουργία της Επιτροπής Διαχείρισης με τη συμμετοχή των Δήμων συνιστά έκφραση δημοκρατικότητας και ως τέτοια πρέπει να είναι στις άμεσες προτεραιότητες.
Οι δήμαρχοι τόνισαν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια άλλων καθυστερήσεων, θα παρακολουθούν από πολύ κοντά την πρόοδο των έργων και σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει κινητοποίηση των κατοίκων.