Close

26 Μαρτίου 2023

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ

«Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουνε ίσως κάποιο θάμα…». Οι στίχοι του Κώστα Βάρναλη ταιριάζουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, τις φορτώνουν σε «ανθρώπινο λάθος» ή στο «όλοι φταίμε». Έτσι ήταν πάντα, έτσι είναι πάντα η δεξιά και όσοι συμπορεύονται μαζί της.

Στην πανδημία ήταν η «προσωπική ευθύνη»

Στις υποκλοπές άλλαξαν καμμιά δεκαριά φορά το κυβερνητικό «αφήγημα», αλλά ποτέ δεν έφταιγε, ούτε γνώριζε τίποτα ο πρωθυπουργός…

Όταν βγήκαν στη δημοσιότητα τα «κατορθώματα» του Πάτση, της Νικολάου, του Χειμάρα, πάλι κανείς δεν γνώριζε τίποτα.

Στο δυστύχημα στα Τέμπη ο πρωθυπουργός «απεφάνθη» ότι για όλα φταίει ένα «ανθρώπινο λάθος». Στη συνέχεια προσπάθησε να ενοχοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε ότι «όλοι φταίμε».

Για όλα τα υπόλοιπα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Τουλουπάκη, ο Παππάς, ο Βαξεβάνης κ.λπ…

Η οργή πλέον ξεχειλίζει στην χώρα. Η κυβερνητική κοροϊδία, παρά την αμέριστη συμπαράσταση των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, «δεν περνά» στην κοινωνία.

Σε κάθε ευκαιρία οι πολίτες διαμαρτύρονται. Οργίζονται.

Πλέον στα καφενεία οι υποστηρικτές της κυβερνητικής πολιτικής μειώνονται εντυπωσιακά. Αντιθέτως οι επικριτές της κυβέρνησης αυξάνονται, μαζεύονται στις πλατείες και τους δρόμους, διαδηλώνουν, με δυσκολία κρατάνε τα λόγια τους.

Η ώρα της κάλπης πλησιάζει. Η κυβέρνηση είναι πλήρως απαξιωμένη και γι’ αυτό επιδιώκει απλά να ισοφαρίσει την κακή εικόνα της προωθώντας ένα «όλοι ίδιοι είναι». Αυτή είναι πλέον η προσπάθειά της, μαζί με την επικοινωνιακή αξιοποίηση υπαρκτών και ανύπαρκτων αδυναμιών της αντιπολίτευσης. Είμαστε όλοι σίγουροι ότι το επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση θα επιδιώξει να ανασύρει πρόσωπα και γεγονότα από το παρελθόν, θα «γεννήσει» μύθους και στημένα ψέματα, όλα για να θολώσει την εικόνα.

Η δική μας ευθύνη είναι με σαφήνεια και αποφασιστικότητα να αποκαλύπτουμε την πραγματικότητα και, κυρίως, να λέμε τι θα κάνουμε εμείς. Ρεαλιστικά και πειστικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι της άποψης «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά», δεν θέλει να χαϊδεύει αυτιά τάζοντας όλα σε όλους. Όμως είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος στις πολιτικές που αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή, που ευνοούν σκανδαλωδώς λίγους σε βάρος των πολλών. Να βάλει τέλος στην περιφρόνηση του κράτους δικαίου. Να βάλει τέλος στην υποβάθμιση της παιδείας, της υγείας, του πολιτισμού.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ποτέ δεν είμασταν…

https://www.avgi.gr/politiki/442839_den-eimaste-oloi-idioi