Close

26 Μαρτίου 2023

Επίσκεψη αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Επίσκεψη στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), στο συγκρότημα Υμηττού, πραγματοποίησαν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Μουζάλας, Γιάννης Μπαλάφας, Θεανώ Φωτίου, ο εκπρόσωπος του Νίκου Παππά Παναγιώτης Μελαχρινός, η Όλγα Χριστινάκη-Μαρκάκη επικεφαλής της παράταξης Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού, ο Δημήτρης Καλαντίδης συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αν. Αθήνας και ο Γιάννης Κάλτσας μέλος της ΝΕ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, συναντήθηκαν με το ΔΣ των εργαζομένων και είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του εργοστασίου και να συνομιλήσουν με τους εργαζόμενους.

Εκφράστηκε εκ μέρους των στελεχών και Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. η πολιτική βούληση για στήριξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας παραγωγής πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων.

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ήταν και παραμένουν βασικός πυλώνας της εγχώριας βιομηχανίας.

Είναι δεδομένη η θέση μας ότι τα Ε.Α.Σ. πρέπει να παραμείνουν σε Δημόσιο έλεγχο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει οδηγήσει συνειδητά σε παρακμή την εγχώρια αμυντική βιομηχανία.

Αντίθετα, στη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η εγχώρια αμυντική βιομηχανία και ειδικότερα τα ΕΑΣ μπήκαν σε τροχιά ανασυγκρότησης μετά από μια περίοδο χάους, και έγιναν σημαντικά βήματα συνεργασίας με εταιρείες του χώρου και ανοίγματα στις αγορές του εξωτερικού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να χτίσει πάνω σε αυτά τα επιτεύγματα ήρθε να κατεδαφίσει εξυπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες και θέτοντας σε κίνδυνο τον ίδιο τον εφοδιασμό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται να επανεκκινήσει τα ΕΑΣ με γνώμονα την ανασυγκρότηση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο μιας συγκροτημένης Εθνικής Αμυντικής και Βιομηχανικής Στρατηγικής.

Η οποιασδήποτε μορφής μετεγκατάσταση του Συγκροτήματος Εργοστασίων Υμηττού, θα πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά και μεθοδευμένα, με χρονοδιάγραμμα και πόρους ώστε να διασφαλίζονται:

  1. Τα δικαιώματα των εργαζόμενων, οι οποίοι διαθέτουν πλούσια και συσσωρευμένη τεχνογνωσία,
  2. Η διατήρηση όλων των υφιστάμενων παραγωγικών γραμμών και η συνέχιση της λειτουργίας τους, εφόσον το Συγκρότημα Εργοστασίων Υμηττού  μετεγκατασταθεί.
  3. Η απόδοση του χώρου στους κατοίκους του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, των όμορων Δήμων αλλά και των κατοίκων όλου του λεκανοπεδίου ως χώρος, με βιώσιμη προοπτική που θα διασφαλίζει τη ποιότητα ζωής όλων μας.

Οποιοσδήποτε  σχεδιασμός απαιτείται και  πρέπει να γίνει με διάλογο και διαβούλευση με  όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.