Close

26 Μαρτίου 2023

Με κριτήριο το αύριο

Όλα για να προστατευθεί ο «ηγέτης», το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης, ο «άχαστος».

-Για το τραγικό  δυστύχημα στα Τέμπη, απομακρύνθηκε από τη θέση του υπουργού Μεταφορών ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

-Για τις παρακολουθήσεις παραιτήθηκαν ο πρώην Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού (και «ανιψιός» του) Γρηγόρης Δημητριάδης και ο επικεφαλής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων.

-Για την ανεξέλεγκτη αστυνομία που δέρνει διαδηλωτές και για το «τρελό φορτηγό» που τους παρασέρνει, αποστρατεύθηκε ο τ. Αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Σκούμας.

-Η Σοφία Νικολάου «πλήρωσε» το πόρισμα του ΣΔΟΕ που διαπίστωνε ζημιά για τα ταμεία του δημοσίου ύψους 2 εκατ. ευρώ από απευθείας αναθέσεις.

-Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Πάτσης «πλήρωσε» τα «κόκκινα δάνεια» που   αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους, αλλά και τις υποθέσεις απευθείας αναθέσεων των ΕΛΤΑ για νομικές συμβουλές με κόστος κοντά στο 1 εκατ. ευρώ.

Βέβαια τα 10 δις απευθείας αναθέσεις φαίνεται ότι είναι εκτός συζήτησης διότι είχαν τις «ευλογίες» του πρωθυπουργού! Για αυτά δεν θα «πληρώσει» κανείς, αφού τα πληρώσαμε όλοι εμείς…

Όλοι είναι «αναλώσιμοι» για να προστατευθεί ο «μεγάλος τιμονιέρης» της ΝΔ… Διαπιστώνουμε βέβαια μια αγωνία συγκεκριμένων δημοσκόπων και δημοσιογράφων να προστατευθεί η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη διότι προφανώς «έχει χάσει την λάμψη του» ακόμα και εντός της κυβέρνησης.

Και η κοινωνία; Η κοινωνία πιστεύω ότι ήδη τον έχει ξεγράψει. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις, τις διαδηλώσεις, στα γήπεδα, ακόμη και στα καρναβάλια ο πρωθυπουργός είχε επικριτικές αξιολογήσεις. Επιπλέον πουθενά δεν τολμά να εμφανιστεί χωρίς την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Πριν από λίγους μήνες ορισμένοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης πίστευαν ότι «μας κόλλαγαν στον τοίχο» υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες στις εκλογές καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας»… Τότε είχαν την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός έχει περισσότερες θετικές αξιολογήσεις από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Λίγο αργότερα το αντικατέστησαν με το «Μητσοτάκης ή ακυβερνησία» και τώρα φαίνεται ότι, ευρισκόμενοι σε αδιέξοδο, μάλλον δεν έχουν καμία έμπνευση για το πως θα εμφανίσουν ως αξιόπιστο έναν πρωθυπουργό που για όλα τα σημαντικά προβλήματα «δεν τον είχαν ενημερώσει». Δεν γνώριζε ο άνθρωπος…

Οι πολίτες βέβαια έχουν σοβαρότερα προβλήματα από την εικόνα του πρωθυπουργού. Απλά σε αυτή την εικόνα βλέπουν την διάψευση των προσδοκιών (όσων είχαν προσδοκίες..) και την ανικανότητα προσωποποιημένη.

Είναι δεδομένο ότι στις εκλογές οι πολίτες θα ψηφίσουν με κριτήριο το αύριο και όχι το χθες (που και με αυτό το κριτήριο να ψήφιζαν, πάλι το ίδιο θα έβγαινε). Το αύριο κατά την άποψή μας απαιτεί την ισότιμη συνύπαρξη όλων των αριστερών, προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων. Απαιτεί ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Απαιτεί αξιόπιστο πολιτικό προσωπικό με την συνύπαρξη έμπειρων με νέους. Απαιτεί αποφασιστικότητα για να μπορέσει να γίνει κατορθωτό να ανατραπούν όλες εκείνες οι παθογένειες του ελληνικού δημοσίου που (ενισχυόμενες από το πελατειακό κράτος) ταλαιπωρούν τους πολίτες.

Απαιτεί και έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πρώτο στην πρώτη κάλπη! Είμαστε αισιόδοξοι, θα το πετύχουμε.

https://www.documentonews.gr/article/me-kritirio-to-ayrio/