Close

26 Μαρτίου 2023

Ο Γιάννης Μπαλάφας στην ΕΡΤ1_20.3.2023

Ο Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ1 στους δημοσιογράφους Κ. Παπαχλιμίντζο και Χ. Βίδου:

– Μετά από 4 χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για τους σιδηροδρόμους, αλλά: κατήργησε το δευτεροβάθμιο κέντρο ελέγχου στην Καρόλου, η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα δεν λειτουργούσε, έγιναν προσλήψεις ρουσφετολογικές από την κυβέρνηση όπου ακατάλληλοι άνθρωποι τοποθετήθηκαν σε θέσεις ευθύνης.

– Σε πόρισμά της η ΡΑΣ δήλωσε ότι πρέπει να ανακληθούν όλες οι προσλήψεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη με μπλοκάκι, λόγω της ελλιπούς εκπαίδευσης των προσληφθέντων. – Για τη σύμβαση 717, η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει κανένα έγγραφο που να αμφισβητεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε στη ΝΔ το 72% του έργου, όπως δείχνουν τα επίσημα έγγραφα του ίδιου του ΟΣΕ.

– Όταν είσαι πολιτικά ειλικρινής, δεν σπεύδεις την πρώτη μέρα να ρίξεις όλη την ευθύνη στο σταθμάρχη, στο ανθρώπινο λάθος, και μετά από λίγες μέρες να μιλήσεις για διαχρονικές ευθύνες.

– Σεβασμός στη μνήμη των νεκρών σημαίνει σεβασμός στην αλήθεια.

– Ακόμα και ο κ. Πέτσας, που είναι μέλος της κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, δήλωσε ότι «συμφωνεί για πρώτη φορά με τον Αλέξη Τσίπρα και ότι ο λόγος περί διάχυσης των ευθυνών οδηγεί σε συγκάλυψη και ατιμωρησία».

– Περιμένουμε με ενδιαφέρον την τοποθέτηση του κ. Καραμανλή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ιδιαίτερα όσον αφορά τη δήλωσή του σε ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι «είναι ντροπή να θέτει ζήτημα ασφάλειας των τραίνων». Μία δήλωση που έγινε λίγες μέρες πριν το τραγικό δυστύχημα.