Close

26 Μαρτίου 2023

Ο Γιάννης Μπαλάφας στον ΣΚΑΪ_22.3.2023

Ο Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β’3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ στoυς δημοσιογράφους Δ. Οικονόμου και Ά. Παυλόπουλο:

– Σε σχέση με τη μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη θα ήθελα καταρχήν να σχολιάσω την αρνητική απάντηση του πρωθυπουργού -που μόνο ως χιούμορ μπορούμε να εκλάβουμε- στην ερώτηση του Στ. Θεοδωράκη περί κομματικών ή άλλων κριτηρίων για το διορισμό των διοικητών των νοσοκομείων. Το σημειώνω αυτό έχοντας υπόψη μία σειρά από περιπτώσεις, όπως ο ογδοντάχρονος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας που τοποθετήθηκε στη θέση αυτή με αντάλλαγμα 1500 ψήφους. Σε μία συνέντευξη τέτοιου επιπέδου μετά από τέσσερα χρόνια είναι προφανές ότι όλες οι απαντήσεις έχουν τη δική τους βαρύτητα.

– Το χαρακτηριστικό στοιχείο των δημοσκοπήσεων είναι η ξεκάθαρη φθορά της κυβέρνησης. Όλοι οι πολιτικοί σχολιαστές μιλάνε για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, ειδικά μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών – που μας επηρεάζει και θα μας επηρεάζει για πολύ καιρό-. Αυτό που βλέπουμε, επίσης, στις δημοσκοπήσεις είναι αύξηση των αναποφάσιστων. Είναι φυσικό για έναν ψηφοφόρο που απογοητεύεται από την επιλογή του να περάσει από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων.

– Στις επόμενες εκλογές η κυβέρνηση και ο Κ. Μητσοτάκης δεν θα κριθεί μόνο από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και όλων όσων προέκυψαν μετά από αυτό, αλλά και από το γεγονός ότι το 2019 εκλέχθηκε υποσχόμενος σταθερότητα, ασφάλεια και «επιτελικό κράτος». Βλέπουμε ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει.