Close

2 Απριλίου 2023

Στόχος μας μια κυβέρνηση με προοδευτική αναταξιακή κατεύθυνση

Ο Γιάννης Μπαλάφα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στο διαδικτυακό σταθμό One Channel στο δημοσιογράφο Γ. Πολίτη:

– Η αυτοδυναμία του Κ. Μητσοτάκη αποτελεί πλέον όνειρο θερινής νυχτός και για την πρώτη και για την δεύτερη και την …εικοστή τέταρτη εκλογική διαδικασία.

– Η εκτίμησή μου, μάλιστα, είναι ότι σε περίπτωση που η ΝΔ βρεθεί κάτω από το 30% θα αμφισβητηθεί και η ηγεσία του Κ. Μητσοτάκη.

– Αμφισβητήσεις για την πολιτική του έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται, με χαρακτηριστικές, για παράδειγμα, τις δηλώσεις του κ. Δένδια. Σε αυτές ο κ. Δένδιας απορρίπτει την αποθέωση των αποκρατικοποιήσεων και τον γενικευμένο αντικρατισμό, φωτογραφίζοντας με αρνητικό τρόπο την πολιτική Μητσοτάκη.

– Αναμενόμενο για τα μικρότερα σε ποσοστά κόμματα, την προεκλογική περίοδο, να θέλουν να περιφρουρήσουν το χώρο τους. Μετά τα αποτελέσματα της κάλπης, θα έχουμε, όμως, μία νέα μέρα και ο καθένας μας θα τοποθετηθεί απέναντι στα αποτελέσματα αυτής της κάλπης.

– Εάν η κάλπη με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και με ένα άθροισμα των προοδευτικών κομμάτων βγάζει κυβέρνηση, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να απορρίψει κάποιος αυτή την προοπτική. Θεωρώ ότι στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας με προοδευτική αναταξιακή κατεύθυνση, μετά από τέσσερα καταστροφικά για τη χώρα μας χρόνια, θα είναι εφικτή μια προοδευτική κυβέρνηση.